Iedereen welkom
Na al vele jaartjes bloggen (meer dan 6!) kan ik met trots zeggen dat héél veel mensen Cookameal dagelijks bezoeken. En die bezoekers, die hebben een heel uiteenlopen profiel. Zo is het merendeel van de bezoekers Belg, maar vinden ook heel wat Nederlanders hun weg naar hier. Verder zijn vrouwen nog steeds in de meerderheid. Bezoekers zijn ouders, singles, koppels, tieners en studenten. Allemaal komen ze een kijkje nemen, de max toch?
Iedereen is dan ook meer dan welkom. Of je nu een echte keukenprins(es) bent die iets nieuws wil proberen, of iemand die wanhopig op zoek is naar een gerechtje om te klaar te maken voor zijn/haar tinderdate. Het kan allemaal, want koken en genieten… dat is iets voor iedereen.
En ik ben lang niet de enige die daar over denkt. Voor mijn lezersrubriek in De Zondag kreeg ik een mailtje van János. Een jongen van ondertussen 15 jaar oud die ontzettend graag kookt. Samen met zijn mama probeert hij wekelijks nieuwe, lekkere en gezonde receptjes uit.
Hij stuurde mij het recept voor deze lekkere scampi met spinazie en kokosroom en in zijn mailtje schreef hij dit: “Via mijn gerechtje wil ik bewijzen dat mijn beperking (autisme) geen beperking in de keuken hoeft te zijn!” En zo stond dit kereltje dus met zijn gerechtje in de krant! Ik weet niet wat jullie daar van denken, maar ik vind het echt super cool! Nog cooler is dat hij zijn kookavonturen ook deelt op een Facebookpagina. Go go go János, je doet dat goed!
Scampi met spinazie en kokosroom
Ingrediënten voor 2 personen
12 gepelde scampi
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 kleine ui, fijngesnipperd
100 ml witte wijn
150 ml kokosmelk
4 à 6 zongedroogde tomaten, gehalveerd
100 g verse spinazie
peper en zout
verse peterselie, fijngehakt
Tip: Lekker met pasta of rijst
- Bak de scampi kort aan in olijfolie
- Schep de scampi uit de pan en zet opzij
- Stoof nu in dezelfde pan de ui en knoflook kort aan
- Blus met witte wijn
- Doe de kokosmelk erbij en laat enkele minuten zachtjes inkoken
- Voeg de zongedroogde tomaten toe
- Breng op smaak met peper en zout
- Meng de rauwe spinazie en de scampi onder de saus
- Warm het geheel al roerend op
- Werk af met verse peterselie
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Voor de ingrediënten ging ik shoppen bij Lidl Belgium. Het mooie kommetje is van Serax, uit de collectie van Pascale Naessens.