Foutje in De Zondag
Dit receptje van Cecile uit Bilzen pronkte op zondag 16 januari in De Zondag. Met een klein foutje, want bij de ingrediënten stond de gerookte zalm er niet tussen… Niet logisch natuurlijk bij een pasta met gerookte zalm. En zo laat dus ook ik wel eens een steek vallen. Al moet ik toegeven dat het wel héél leuk is om te zien hoe veel mensen er aan de slag (willen) gaan met de recepten uit de lezersrubriek van De Zondag. Goed, vanaf nu lees ik mijn teksten geen 3 maar 5 keer na… Bedankt voor jullie opmerkzaamheid!
Oh, en heb je zelf ook een geweldig succesrecept dat je wil deze met de lezers van je favoriete krant? Aarzel niet en stuur mij een mailtje!
Romige pasta met witloof en zalm
Voor 4 personen
400Â g penne
6 stronkjes witloof
2 teentjes look
200 g roomkaas
8 plakjes gerookte zalm
Peper en zout
Verse kruiden: dille en peterselie (naar smaak)
Klontje boter
- Maak het witloof school, verwijder de bittere kern en snij in fijne stukken
- Pel en snipper de look
- Snij de gerookte zalm in fijne reepjes
- Stoof het witloof aan in boter
- Kruid met peper en zout
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de pasta af, maar vang 100 ml kookvocht op
- Voeg de roomkaas en kookvocht toe aan de groente
- Zet het vuur uit en laat de roomkaas smelten
- Voeg de gerookte zalm toe en verse kruiden toe
- Proef en kruid eventueel bij
- Schep de pasta onder de saus
Genieten!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!