Bye bye keuken
Dit gerechtje had toch een beetje een wrange nasmaak…. (en dat lag zeker niet aan de rog, die was heerlijk!) Maar het was het laatste gerechtje dat ik klaarmaakte in mijn zalige #cookamealkeuken…
Wij verhuisden afgelopen weekend naar een leuk appartemement in Wommelgem, in afwachting van onze echte verhuis (hopelijk) eind volgend jaar. Jup, wij gaan een pittig en vooral ook spannend jaar tegemoet. Een totaalrenovatie… En oh boy it will be worth the wait! Meer daarover later. Maar kort samengevat hebben we dus vooral heel veel om naar uit te kijken! Een ding is zeker, ik ga dit deze lekkere rog met pittige erwtenpuree en kruidensaus niet meer snel vergeten! #foodismemories
3 dingen die je echt moet weten over rog
Als je echt alles wil weten over deze lekkere vis, dan neem je best een kijkje op de site van lekker van bij ons, maar er zijn toch drie heel opvallende eigenschappen die ik alvast met jullie wil delen:
-
-
-
-
-
- Roggen behoren tot de kraakbeenvissen en hebben dus geen graten..
- Het visvlees heeft een bijzondere stuctuur, het valt uit elkaar in slierten..
- Rog eet je best kraakvers (binnen de 2 dagen na aankoop) én vries hem niet in.
-
-
-
-
Oh, en ook: die twee eerste weetjes maken rog ook i-de-aal om aan kinderen te serveren! (of om hen vis te leren eten!)
Rog met pittige erwtenpuree en kruidensaus
Voor 4 personen
600 g aardappelen
300 g erwten
100 ml melk
½ chilipeper
4 roggevleugels van elk +- 300 g
Boter
Olijfolie
50 g verse kruiden ( 2, max 3 soorten bv peterselie, munt, bieslook)
Peper en zout
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water, ongeveer 20 min
- Voeg de laatste 2 à 3 minuten de erwten toe
- Giet af en voeg de melk toe
- Pureer en kruid met peper en zout
- Hak de chili fijn en voeg deze naar smaak toe aan de puree
- Bak de roggevleugel langs beide kanten goudbruin in boter en een scheutje olijfolie
Tip: Schud met de pan, zo blijft de rog niet aan de pan kleven. - Kruid met peper en zout
- Haal de vis uit de pan en hou warm
- Giet 150 ml room in de pan van de vis
- Voeg de fijngehakte verse kruiden toe
- Laat kort inkoken
- Serveer de rog met pittige erwten puree en de kruidige saus
Het eerste, maar zeker niet het laatste rog-recept op de blog!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Lekkere samenwerking met VLAM – Lekker van bij ons