Getest: Tiktik food trend
Eerlijk is eerlijk, ik ben nog niet altijd mee met de laatste TikTok trends. Maar misschien moet ik de app dit jaar toch eens iets vaker openen… want de gekste food trends van het moment… komen steeds vaker van TikTok videos. Net zoals dit pizzadeeg met maar twee ingrediënten. Een luchtig pizzadeeg zonder liters olijfolie dat bovendien niet moet rijzen? Dat klinkt bijna te goed om waar te zijn… en dus ging ik er mee aan de slag.
Luchtig en snel klaar ✓ Lekker ✓ Vervangt het klassiek vers pizzadeeg? Hmmmm daar ga ik dan toch neen op antwoorden. (Want gaat er iets boven vers pizzadeeg, gebakken in een hete pizzaoven..) Maar het is wel een erg lekker alternatief. Eentje om uit te proberen!
Pizzadeeg met Griekse yoghurt
voor 4 personen
400 g zelfrijzende bloem
480 g Griekse yoghurt
Optioneel: Voeg kruiden toe aan het deeg voor extra smaak. Bv: oregano en paprika
Tip: Laat je bakplaat mee opwarmen voor je de (belegde) pizza er op legt. Zo krijg je een krokantere bodem!
- Verwarm je oven voor op 220°C
- Doe de bloem en de Griekse yoghurt in een ruime kom
- Meng met een lepel tot alle ingredienten een deeg vormen
- Strooi een beetje bloem uit op je werkblaf om te vermijden dat je deeg gaat plakken
- Kneed het deeg enkele minuten tot het zacht en soepel aanvoelt
- Verdeel het deeg in vier ballen
- Rol elke bal uit tot de gewenste dikte
- Beleg met tomatensaus en je favoriete toppings
- Bak de pizza 8 à 10 minuten in je voorverwarmde oven
De Zondag
Dit gerechtje maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van lezeres Kyra uit Sint-Niklaas. Kyra staat al van kinds af aan ontzettend graag in de keuken. Bovendien heeft ze een grote droom, die twee van haar passies bij elkaar brengt. “Mijn droom is om ooit een kookboek uit te brengen, samen met mensen met een beperking. Om zo samen aan iedereen te tonen hoe leuk en eenvoudig het is om lekker eten te maken.”, vertelt Kyra trots. Ondertussen deelt ze haar passie op haar Facebook… en TikTok-pagina!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
___________________________________________________________________________________________