Delicious Magazine
Eindelijk heb ik het gedaan. Na jaren sporadisch een exemplaar kopen nam een abonnement op Delicious. Een magazine vol lekkere/originele/haalbare gerechten én leuke reportages. Waarom ik zo lang gewacht heb? Onder andere een klein beetje koppigheid. Ik volg hen al lang watertandend op facebook en instagram en zag heel wat leuke promoties voorbij komen. Bij een abonnement kreeg je een leuke cadeau of plots kreeg je 1,5 jaar voor de prijs van 1 enzovoort. Nadeel: de acties waren enkel geldig voor Nederland. Niet leuk en dus bestelde ik niet. Maar nu kan het dus wél: Ik kreeg maar liefst 40% korting op mijn abonnement voor 13 maanden! en dus bye bye twijfels, bye bye koppigheid… en hello Delcious.
Het eerste exemplaar dat ik mocht verwelkomen is meteen een schot in de roos. Zo veel lekkers! Ik laat jullie met plezier even mee genieten van deze heerlijke pita’s met erwtenfalafel die ik eerder deze week klaarmaakte.
Pita’s met erwtenfalafel
Hoofdgerecht voor 4 personen
225 g kikkererwten (als je er gedroogde gebruikt moet je ze een nachtje weken)
125 g verse of diepvrieserwten
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
1 tl bakpoeder
2 teentjes look, fijngesneden
1 el sesamzaadjes
2 el bloem + extra voor bestuiven
1 bosje munt, blaadjes geplukt
1 rode ui in fijne ringen
160 g hummus (kant- en klaar of huisgemaakt: klik hier!)
4 pitabroodjes –> Ik gebruikte kleintjes en dus 8 stuks
2 trostomaten, in stukjes
Partjes citroen voor erbij
- Doe de kikkererwten, de erwten, specerijen, het bakpoeder, de knoflook, het sesamzaad de helft van de munt en de ui in je keukenmachine.
–> Je leest het goed je hoeft de erwten en kikkererwten niet te blancheren, ik heb het nagevraagd 😉 - Kruid goed met peper en zout
- Draai het mengsel tot een grove pasta
- Vorm 12 balletjes van het mengsel
- Bestuif de balletjes met bloem
- Verhit een laagje van ongeveer 2 cm olie in een koekenpan
- Bak de falafel 2 a 3 minuten aan iedere kant tot ze goudbruin en krokant zijn*
- Laat ze uitdruipen op keukenpapier
- Snij de pitabroodjes open
- Bestrijk de binnenkant van elk broodje met 2 el hummus
- Vul de broodjes met falafel, tomaat, de overige muntblaadjes en ui
- Knijp er wat citroensap over en serveer onmiddelijk.
* Hier heb ik even gezondigd, ik heb ze gewoon gebakken in olie. Ook knapperig maar niet volledig rondom… de zijkanten hadden dat lekkere krokante korstje niet. Volgende keer volg ik dus gewoon het recept, hihi.
Geserveerd op de mooie bordjes van de reeks Pure – Serax.
ps: Ik geef toe, niet mijn beste foto’s. Maar verdorie wat had ik een honger en die falafels die ruiken dan ook nog eens zo heerlijk… oeps!
Yummy! Ziet er lekker uit. En Klinkt ook lekker met de kikkererwten erbij! We eten wel vaak vegetarisch dus is eentje dat ik moet proberen ^^
x Aurélie