Indian summer
Ongelooflijk, het is midden oktober en te warm voor een jas. Het is voorlopig nog genieten van mooie herfstkleuren in combinatie met een aangenaam (en soms zelfs echt warm) lentezonnetje. Daarvoor hoor je alvast niet klagen.
Ik kies deze dagen dan ook vooral voor snelle eenvoudige maaltijden. Waarom? Simpel! Ik probeer na het werk steeds nog een klein beetje te genieten van deze bijzondere “indian nummer”. Op ons terrasje bijvoorbeeld. Sippend van een wijn en al smullend van deze lekkere, eenvoudig pasta tagliata. Want voor je het weet is het écht herfst en is de tijd van stoofpotjes, ovenschotels en soep weer aangebroken. En ook dat is tiekem iets om naar uit te kijken, toch?
Pasta tagliata
Ingrediënten voor 4 personen
2 sjalotten
1 teen look
4 biefstukken, elk ongeveer 150 g
400g (volkoren) pasta
100 g rucola
150 g half zongedroogde tomaten
80 g parmezaanse kaas
Balsamico crème (naar smaak)
Olijfolie
- Snipper de ui en de sjalot fijn
- Fruit enkele minuten aan in olijfolie en zet vervolgens opzij
- Bak de biefstukken langs beide kanten kort aan in een grillpan, kruid met peper en zout
- Laat even rusten onder aluminiumfolie
- Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water
- Voeg de ui en sjalot samen met 3 el olijfolie bij de pasta en schep om
- Spoel de rucola, snij de half zongedroogde tomaten in reepjes
- Meng onder de pasta
- Proef en kruid de pasta bij met peper en zout
- Snij het vlees in plakken van ongeveer 1 cm dikte
- Verdeel de pasta over vier borden en leg er de tagliata (plakjes vlees) bij
- Werk af met Parmezaanse kaas en balsamico crème
Geserveerd op een bordje van Serax, klaargemaakt met de ingrediënten van Lidl!
Geniet van het weer
Geniet van dit cookamealtje
en tot snel!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van lezeres Magda uit Bree, bedankt Magda! Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
dit recept ga ik even afdrukken!! Jammie zeg!! water loopt mij al in de mond!!
Dat ziet er lekker uit! Kan altijd wel wat inspiratie gebruiken!
Dat klinkt lekker zeg – en op de foto ziet het er ook erg lekker uit 🙂
Ziet er bijzonder smakelijk uit en ideaal dat het een gerecht is dat heel snel op tafel staat.
Bedankt Anja, hopelijk test je het gauw een keertje uit 😉
Dat ziet er superlekker uit
Ziet er weer heerlijk uit! Dit gerecht wil ik wel een keertje zelf proberen te maken.
Zeker doen, benieuwd of het in de smaak zal vallen!
Het ziet er zo lekker uit op de foto! En ik houd erg van tagliatella. Wat een heerlijk recept!
Wil wat inspiratie opdoen en achteraf stuur ik een lekker Grieks gerecht
Doen! Ik ben benieuwd!