Eenvoud smaakt (bij jong en oud!), en dat bewijst ook deze snelle pasta met broccoli en spekjes!
Hamsteren
Het is absoluut niet nodig, maar vele mensen doen het toch: hamsteren. Grote hoeveelheden (droge) voeding en wc papier aankopen bij een bezoekje aan de supermarkt om toch maar zeker niet zonder te vallen. Niet nodig, maar ik begrijp het ergens ook wel hoor. Het is een beetje een oerinstinct denk ik, een beschermingsmaatregel. Want wie een gezin heeft om voor te zorgen wil niet zonder essentiële levensmiddelen vallen, toch? Maar dus ter herhaling: het is niet nodig.Supermarkten doen er echt alles aan om er voor te zorgen dat er van alles genoeg is.
Elke supermarkt neemt maatregelen om de veiligheid van klanten en personeel zo goed mogelijk te garanderen. Dus ik zou zeggen, als je een van de dagen om 20u nog eens uitbundig gaat applaudisseren aan de straatkant, doe dat dan zeker ook voor de supermarktmedewerkers van jouw supermarktfiliaal, dat verdienen ze dubbel en dik! Een filmpje Lidl om al enkele van die initiatieven én dat harde werk te illustreren…. #samentegencorona
Een ingrediënt dat massaal gehamsterd werd is pasta, in alle vormen en maten. En om er voor te zorgen dat jullie nu niet weken aan een stuk pasta met wc papier moeten eten voorzie ik jullie graag van wat inspiratie! Vandaag: pasta met broccoli en spekjes. En voor wie nog meer inspiratie zoekt, er staat een hele resem lekkere pastagerechten op de blog die je allemaal kan terugvinden via deze link: #PASTAINUWKOT
Pasta met broccoli en spekjes
INGREDIËNTEN (4 personen)
500g broccoli
1 ui
2 teentjes look
250 g spekblokjes
200 ml room
400 g spaghetti
peper en zout
Optioneel: gemalen kaas
- Verdeel de broccoli in roosjes
- Snipper look en ui
- Bak de spekblokjes krokant in een pan met diepe bodem
- Haal ze uit de pan
- Stoof in het achtergebleven vet de ui- en looksnippers glazig
(voeg indien nodig extra vetstof toe) - Voeg de broccoliroosjes toe en kruid met peper en zout
- Roerbak ongeveer 3 minuten op een matig vuur
- Giet de room bij de broccoli
- Voeg de spekjes toe en schep om
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Laat de saus op een zacht vuurtje sudderen en indikken
- Kook ondertussen de spaghetti beetgaar in gezouten water
- Schep de spaghetti bij de saus
- Verdeel over 4 borden en werk af met gemalen kaas
Geserveerd met een heerlijk Rueda wijntje. Een wijnstreek in Spanje die ik trouwens héél graag (na de hele Corona-miserie uiteraard) eens zou gaan bezoeken!
#Zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van Hadewijch Van Linden uit Hasselt, die het dan weer leerde van haar schoonmama! En dus ook Bedankt aan de lieve schoonmama!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Geniet van een portie pasta
en je weet het… #blijfinuwkot
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
———————————————————-
Pasta met broccoli en spekjes viel goed in de smaak bij de buren 👌😉👍