Over Flandrien Kaas
Flandrien Kaas is een absolute parel uit België en staat bekend om zijn rijke, volle smaak en ambachtelijke kwaliteit. Op de World Cheese Awards viel deze kaas al tien jaar op rij in de prijzen, een indrukwekkende prestatie! Met vier zilveren en twee bronzen medailles dit jaar alleen al, bevestigt de kaasmakerij uit Wervik dat vakmanschap en passie voor kaas hier centraal staan.
De gerijpte Flandrien Kaas voegt een intense, verfijnde smaak toe aan dit gerecht. Een ovenschotel met deze kaas is niet zomaar lekker – het is genieten met een gouden kaas-randje!
Ovenschotel met orzo, linzen en gerijpte Flandrien kaas
Ingrediënten voor 4 personen
1 ui
1 wortel
2 stengels selder
2 tenen knoflook
1 courgette
100 g orzo
1 blik kerstomaten (400g)
500 ml groentebouillon
400 g linzen (blik)
200 g cannelini bonen (blik)
1 el tomatenpuree
150 g geraspte gerijpte Flandrien kaas
Olijfolie
Peper en zout
Gedroogde chili, naar smaak
1/2 tl oregano
- Snipper de ui en de knoflook fijn
- Snij de wortel, courgette en selder in kleine blokjes
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime stoofpan op middelhoog vuur
- Stoof de ui en de selder zachtjes aan tot de ui glazig is
- Voeg de knoflook en courgette toe en bak nog 2 Ã 3 minuten mee
- Kruid met peper, zout, gedroogde chili en oregano.
- Voeg de orzo en de kerstomaten toe aan de pan en roer goed om
- Giet de groentebouillon erbij, dek de pan af, en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen tot de orzo al dente is
- Roer de bonen en de tomatenpuree door het orzo-mengsel
- Voeg 100 g geraspte gerijpte Flandrien Kaas toe en meng goed
- Schep het mengsel in een ovenschaal en verdeel de rest van de geraspte Flandrien Kaas erover
- Bak de schotel 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot de kaas goudbruin en licht krokant is
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Recept in samenwerking met Flandrien Kaas