#homeworking
Na nu al een paar weken homeworking door de hele Corona-crisis moet ik eerlijk toegeven dat ik mijn werk begin te missen. Wel eigenlijk vooral mijn collega’s. Want mijn werk verhuisde eigenlijk gewoon mee naar huis. Wat ik mis zijn de leuke babbels tussendoor, de koffietjes en de lunchpauzes. Maar ook het simpelweg even kort overleggen met collega’s. Want zelfs dat is digitaal toch ook anders dan normaal. Zo ‘snel even iets vragen’, daar plan je natuurlijk geen videoconferentie voor in. Ik hoop dat mijn collega’s mij ook een beetje missen… en laten we met z’n allen ook gewoon hopen dat alles snel terug ‘back to normal’ mag gaan.
Wat mijn collega’s te maken hebben met dit receptje? Wel, het is een receptje van een van mijn collega’s. Ze stuurde het een tijdje geleden in voor De Zondag en op deze donderdagse #homeworking-dag had ik plots nog eens zin om het klaar te maken… en te delen met jullie natuurlijk! Enjoy!
Ovenschotel met aubergine en tomaat
1 ui
2 teentjes look
400 ml tomaten passatax
2 aubergines
2 vleestomaten
Verse basilicum
½ tl gedroogde oregano
½ tl paprikapoeder
¼ tl gedroogde tijm
100 g geraspte kaas
Olijfolie
Tip: Serveer met rucolasalade en een stukje stokbrood
- Verwarm je oven op 180°C
- Snipper de ui en de look fijn
- Verwarm 1 el olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin ui en look
- Giet de tomaten passata erbij en voeg de gedroogde kruiden toe
- Laat zachtjes pruttelen
- Snij de aubergines en de tomaten in plakken
- Grill de plakken aubergine ongeveer 3 minuten aan beide kanten in een grillpan
- Schik een laagje gegrilde aubergines in een ovenschotel
- Verdeel er plakjes tomaat bovenop, overgiet met een deel van de tomatensaus
- Herhaal en bouw je schotel zo verder op, eindig met tomatensaus
- Strooi de gemalen kaas er overheen
- Zet de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven
- Werk af met verse kruiden
#Zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van mijn lieve collega Melissa uit Aarschot.
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
———————————————————-