Wat eten we vandaag?
Wat eten we vandaag? Het is een vraag die hier ook regelmatig de revue passeert. Jup, deze foodblogger weet net zoals jij ook niet altijd wat klaar te maken. Wat ik dan doe? Ofwel blader ik in een van mijn 100 kookboeken, ik pluis mijn Pinterest uit of ik google een van de ingrediënten waar ik mee aan de slag wil ter inspiratie.
Dit keer zocht ik een lekker en eenvoudig receptje met tortilla’s en scampi. Na een paar kliks kwam ik terecht bij HelloFresh. Niet om een maaltijdbox te bestellen, maar blijkbaar kan je op hun website een hele lijst recepten (die waarschijnlijk in de boxen zaten) terugvinden. Dit receptje stond onder de categorie “lekker snel” en was exact wat ik nodig had. Ik volgde het recept niet hélémaal, maar hé… een beetje een twist geven moet kunnen hé?
Op nét iets meer dan 15 minuten stonden deze kleurrijke mini-tortilla’s met krokante scampi en venkel op tafel. En aangezien er zo leuk uit zagen haalde ik maar gauw mijn camera boven, zo kunnen jullie er van mee genieten!
Mini-tortilla’s met krokante scampi en venkel
Een heel tof lunch gerechtje, of een licht avondmaal. Maar ook als hapje kunnen deze mini-tortilla geserveerd worden!
Voor 4 personen:
24 scampi
50 g panko (Japans paneermeel)
1 venkel
12 mini tortillas
200 g geraspte rode kool en wortel (voorverpakt)
100 g Griekse yoghurt
1 limoen
4 tomaten
3 el zonnebloemolie
2 el balsamicoazijn
1 tl paprikapoeer
Peper en zout
- Halveer de venkel, snij in kwarten en verwijder de harde kern
- Snij de venkel nu in dunne reepjes
- Meng in een saladekom de rode kool en wortel met de venkel, Griekse yoghurt, het sap van 1/2 limoen en 2 el balsamicoazijn
- Breng de salade op smaak met peper en zout
- Snij de andere helft van de limoen in partjes en de tomaat in kleine blokjes
- Pel de scampi en verwijder het darmkanaal
- Meng ze in een kom met 1 el zonnebloemolie, peper en zout
- Meng de panko met het paprikapoeder
- Wentel de scampi door de panko
- Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan, bak de scampi goudbruin
- Verdeel de salade over de tortilla’s
- Leg de scampi er op en verdeel de tomatenblokjes erover
- Serveer er de limoenpartjes bij
Geef toe, hier wil je in bijten!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!