Time management
Het is bijna zo ver… nog een kleine twee weken en mijn zwangerschapsverlof zit er op. Ik kan echt amper geloven hoe deze ongelooflijk bijzonderen maanden voorbij gevlogen zijn. De start van (weer) een nieuw hoofdstuk dus. Eentje waar een goed time management heel belangrijk zal zijn. Want niet alleen start ik terug te werken, ook op de blog was het de afgelopen maanden nét iets rustiger ennnnn natuurlijk zullen ook mijn twee schatten hier thuis de nodige aandacht krijgen.
Hoe ik dat ga doen? Wel, ik probeer nog een beetje uit te zoeken hoe alles mooi in elkaar zal passen. Om te beginnen ga ik een weekmenu opmaken. Did deed ik nu af en toe, maar ga ik vanaf nu proberen consequenter te doen. Het bespaart niet alleen tijd in de winkel maar ook ’s avonds.
Nog tips voor deze working mom? #allehulpiswelkom
Kruidig gehakt en sperziebonen
4 personen
1 el olijfolie
500 g varkensgehakt
200 g sperziebonen
1 rode chilipeper
3 tenen look
3 cm gember, geraspt
4 Lente-uitjes
2 tl suiker
4 el sojasaus
2 el rijstwijn
Peper van de molen
Tip: lekker met rijst
- Snij de sperziebonen in schuine stukken
- Snij de rode peper, en ook de lente-ui in dunne ringen
- Hak de look fijn
- Schil en rasp de gember
- Bak het gehak (in een ruime pan) rul in de olie
- Voeg de sperzienbonen, chili, look en gember toe
- Roerbak ongeveer 5 minuten, tot de bonen gaar zijn
- Voeg de suiker, sojasaus, rijstwijn en lente-ui toe
- Roerbak nog enkele minuten tot het gehakt het vocht heeft opgenomen
- Proef en kruid bij met peper
Laat het smaken!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Meals in minutes
In onze living staat een boekenkast. Die heeft 11 vakken… waarvan er 9 gevuld zijn met kookboeken. Die komen heel vaak van pas voor inspiratie voor zowel smaken combinaties als food fotografie. Maar ik ga ze dit jaar ook vaker uit de kast halen om echt uit te koken én de lekkerste recepten met jullie te delen. Dit recept is er eentje van Donal Skehan uit zijn kookboek ‘meals in minutes’. En het is zeker niet het laatste gerecht dat ik uit dit boek zal klaarmaken.