“Kokosmelk neemt Thaïse ingrediënten in een zoete, liefdevolle omhelzing. Hij haalt de scherpe kantjes van limoen,
brengt de vuilspuiterij van de vissaus tot zwijgen en blust de hitte van de chilipeper.” (Niki Segnit – De Smaakbijbel)
Na heel wat kokoscurry – receptjes te lezen, uit te proberen en mijn smaakervaringen te bundelen kwam ik tot een ‘eigen receptje’. Toen ik nog geen blog had maar al wel regelmatig receptje neerpende voor vrienden en kennissen was dit alvast een populair gerechtje. Ik herinner me nog goed dat ik het aan mijn lief collegaatje Daphne gaf (Oh, leuke herinneringen!) en dit een van de eerste gerechtjes was die ze klaarmaakte voor bezoek. Ze was superenthousiast want had die avond heel wat complimenten gekregen. En als ik me niet vergis maakt ze dit receptje nu jaren later nog steeds klaar voor zichzelf en haar ondertussen mooie gezin!
Dit smaakvolle gerecht is snel klaar en heel heel lekker. Ik hou van de combinatie curry en kokos: een beetje pikant, maar net niet té, en toch ook zacht romig. In dit receptje maak ik het klaar met kip maar je kan deze ook perfect vervangen door scampi. Of door extra veel groentjes voor een veggie versie natuurlijk… Lekker!
Kokoscurry met kip
In dit receptje gebruik ik kant en klare rode currypasta. Natuurlijk is verse nog veel lekkerder! Niet moeilijk als je alle ingrediënten in huis hebt. Dat receptje hebben jullie nog te goed!
Voor 4 personen:
3 kipfilets
1 fijngesneden chilipeper (zonder zaadjes)
1 ui fijngehakt
1 teentje look, fijngehakt
1 à 2 el rode currypasta
400 ml kokosmelk (1 blik)
200 ml kippenbouillon
Groenten naar keuze (fijngesneden worteltjes, paprika, Thaise aubergines, peultjes, groene bonen,…)
1 tl vissaus (eventueel extra toevoegen naar smaak)
½ tl rietsuiker
verse koriander
limoensap
2 el olie
Tip: Naar smaak kan je aan dit recept ook citroengras en/of gember toevoegen
Ik las ooit eens in een kookboek dat de kip sappiger is als je hem even laat zwemmen in de kokosmelk. Als eerste werk snij ik daarom de kip in fijne stukken en giet ik er ongeveer de helft van de kokosmelk over. Geen must, maar het werkt volgens mij wel!
- Roerbak de ui, look, chilipeper en de groentjes.
Good to know: Als je Thaise aubergines en/of peultjes gebruikt hoef je deze niet mee te bakken. Voeg ze, in kwartjes gesneden, toe samen met de kip. - Voeg de currypasta toe en laat enkele minuten bakken
- Giet de kokosmelk en de kippenbouillon bij het curry-groentenmengels
- Voeg de kip (en eventueel de Thaise aubergines) toe
- Laat de curry een 5tal minuten sudderen tot de saus ingedikt en de kip gaar is
- Werk de saus af met de vissaus, rietsuiker en het limoensap
- Voeg net voor het serveren de fijngehakte koriander toe
Lekker met rijst!
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Mijn grote prins en zelfs mijn kleine prins (3,5 jaar) vonden het lekker!!
Ik ben zelf helemaal geen keukenprinses 😉 Maar het was inderdaad makkelijk!!
Thanks Cook Amyl!
Joepie! Hel leuk om te lezen prinses Bie!
Hey Cook Amyl,
Ik wil zaterdag graag voor gasten dit gerechtje koken, maar ik heb nog een paar vraagjes. 🙂
Hoeveel scampi gebruik jij in dit gerecht (ipv de kip) en hoe bereid ik deze?
Ik zou graag brocolli en champignon toevoegen, kook ik de broccoli eerst? of roerbak ik die gewoon mee?
Merci voor de superreceptjes!
xxxx
Hoi Jolien
Eerst en vooral: BEDANKT! Dankjewel voor het leuke compliment én om mn website te bezoeken! #blij
Goh, als ik het klaarmaak met scampi… (ik hou nogal van scampi) gebruik ik er toch een 6 a 8 per persoon. Ik laat ze niet garen in de saus, dan worden ze nogal snel taai, maar bak ze net voor het serveren. Als je de roosjes van je broccoli fijn genoeg maakt kan je ze perfect mee roerbakken!
Succes!
Hey amylia…
Doe je die kip gewoon rauw bij de saus dan? Ik ga morgen jouw gerechtje maken voor wat mensen dus zou ni graag hebben dat het mismukt;-)
Oh dju! Ik lees het te laat! Is het gelukt?!
Dit gerecht ziet er mooi uit. Zocht een recept om te maken met vadouvan.
ik ga dus de curry vervangen door dit Indiaas/Franse kruidenmengsel. benieuwd of het smaakt zoals het er uit ziet en zoals ik het in gedachten heb 🙂
Oh leuk! Laat me zeker weten wat het resultaat was!