Kippenballetjes met bloemkoolcouscous en yoghurtdressing, dat zijn een paar heerlijke ingrediënten van bij ons (bloemkool, kip, yoghurt) in combinatie met lekkere kruiden en een vleugje citroen. Meer heeft dit gerecht dan ook niet nodig om een heerlijke topper te zijn.
Spoonilicious – Lekkers in een lepel
Begin mei organiseerde VLAM ‘Spoonilicious’, een meer dan geslaagde food market in Leuven. Bezoekers kregen een ‘gouden lepel’ aangereikt en konden hiermee proeven van pure en originele hapjes en gerechtjes. En naast proeven aan de vele lokale eetstandjes kon je er ook drie leuke kookdemonstraties mee pikken. Chefs Sandra Bekkari, Loïc Van Impe en Dagny Ros maakten alledrie een receptje met Belgische zuivel. Eenvoudige, lekkere gerechtjes die bovendien perfect passen in een gezond en gevarieerd voedingspatroon.
Het was leuk, gezellig, leerrijk en bovendien heb ik er ook zoooo veel lekker kunnen proeven. Benieuwd? dat komt goed uit want Dimitri maakte er een leuk videoverslag van: check it out!
Dagny Ros (bekend van Njam) demonstreerde op Spoonilicious een ontzettend eenvoudig gerechtje en richtte zich vooral op de aanwezige studenten. Het werden kippenballetjes met bloemkoolcouscous en yoghurtdressing. Dagny vertelde: “Dit gerecht is licht en gezond en heel gemakkelijk om te maken. Zelf gebruik ik al 30 jaar yoghurt in marinades, dressings… het is een gemakkelijk basisproduct voor verschillende gerechten. Zeker eens proberen!” En ik ben dan wel (al lang) geen student meer, maar ik heb het thuis toch nog eens klaargemaakt.
En jij? Ga jij dit recept ook uitproberen?
Kippenballetjes met bloemkoolcouscous en yoghurtdressing
Ingrediënten (voor 4 personen):
Voor de balletjes
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 el verse dragon
4 zoutcrackers (bv Tuc)
500g kippengehakt
1 tl ras el hanout
Peper en zout
Boter
Bloemkoolcouscous
1/2 bloemkool
5tal blaadjes verse munt
Peper en zout
2 el olijfolie
Dressing
200 g Griekse Yoghurt
sap van1/2 citoen
1/2 tl ras el hanout
Peper en zout
extra: 4 pitabroodjes
- Hak de sjalotjes, knoflook en dragon fijn
- Maal de zoutcrackers
- Meng deze ingrediënten met het gehakt en rol er kleine balletjes van
- Bak ze gaar in boter, maak ondertussen de bloemkoolcouscous
- Hak voor de bloemkoolcouscous de bloemkool met de verse munt fijn met behulp van een keukenrobot
- Doe de bloemkoolcouscous in een schaal en dek deze af
- Warm 5 minuten in de microgolfoven
- Voeg 2 el olijfolie toe, kruid met peper en zout en schep om
- Meng alle ingrediënten voor de dressing
- Proef en kruid eventueel bij
- Serveer de bloemkoolcouscous met de kippenballetjes en een flinke schep yoghurtdressing
- Rooster eventueel enkele pitabroodjes, ideaal om in de overige dressing te dippen
En met een knipoog naar Spoonilicious:
best eten met een lepel 😉
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Met dank aan