Het recept met tuinbonen is dan misschien wel zomers… maar kan je perfect ook in de winter klaarmaken. want hoewel ik echt waar pro-seizoensgroenten en pro)”vers van de boer” ben… koop ik mijn tuinbonen meestal gewoon uit de diepvries. Enkelgedopt en dus enkel nog te blancheren en te doppen. Makkelijk en altijd beschikbaar. #sorrynotsorry
Vandaag is het dus een beetje terug zomer op tafel, en het zonnetje is het daar alvast helemaal mee eens 🙂
Kipfilet met tuinbonen en kruiden
(4 personen)
4 kipfilets (liefst met vel)
500 g krielaardappels, schoongeboend
200 g tuinbonen
2 tenen look
300 ml kippenbouillon
sap van 1/2 citroen
1 el mascarpone
50 g fijngesneden verse groene kruiden (bv peterselie, basiclicum, munt en/of kervel)
Peper en zout
- Verwarm de oven op 200°C
- Blancheer de tuinbonen: Kook ze enkele minuten in koken water en koel ze nadien af in ijskoud water om het verder garen te voorkomen
- Nu kan je de tuinbonen doppen: verwijder het dikke witte (bittere) schilletje
- Verhit een pan op een matig vuur
- Bak hierin de kipfilet, op het vel, 4 a 5 min in een beetje arachideolie
- Bestrooi de kipfilets met peper en zout
- Keer ze op en bak nog 1 minuut
- Leg ze in een braadslee en laat ze ongeveer 15 min verder garen in de oven
- Snij intussen de aardappelen in grove stukken en kook ze gaar
- Snipper de knoflook fijn
- Bak de knoflook in dezelfde pan als de kip, in het achtergebleven vet
- Voeg na 2 minuten de kippenbouillon toe
- Kook 5 minuten
- Voeg de aardappels en bonen toe
- Roer het citroensap, de mascarpone en de kruiden erdoor
- Bestrooi voor het serveren de kip met nog een beetje peper en zout
- Snij de kip vervolgens in plakjes en leg ze op de aardappels en tuinbonen
Smakelijk!
x
Amylia