Snel en toch lekker en vers?
Gisteren stond ik met enkele collega’s ‘bij te tanken’ in de coffee corner. (Correctie, ik ging een yoghurtje uit de koelkast halen en er stonden enkele collega’s een kopje Nespresso te maken.) Het ideale moment tussen om even over koetjes, kalfjes en lekker eten te praten. De conversatie ging al snel als volgt: “Ik heb geen tijd om elke dag te koken hoor, het allemaal snel gaan”. Gevolgd door “Hoe eenvoudiger hoe beter, voor mij is koken iets dat elke dag moet voor mijn kinderen…”.
Nu eerst en vooral is voor mij weinig tijd geen excuus om niet lekker (en zelfs gezond) te koken. In een mum van tijd tover je met verse ingrediënten en een eenvoudig receptje een heerlijke maaltijd op tafel. Maar daarnaast besef ik heel goed dat koken niet iets is dat iedereen even graag doet. Ik denk wel dat wanneer je een aantal receptjes hebt die je snel kan klaarmaken én die in de smaak vallen, zowel bij jezelf als je tafelgenoten, je er misschien niet meer tegenop kijkt om te koken. En dat is al een hele vooruitgang, toch?
Wel ik heb beide collega’s alvast mijn cookameal-kaartje gegeven, want misschien kan ik ze wel een beeeeetje overtuigen. Met het eenvoudige Cookamealtje dat ik jullie vandaag serveer bijvoorbeeld; “kip met Oosterse saus”. Ideaal voor een weekavond (lees: snel klaar, niks ingewikkeld en lekker!) Op de foto geserveerd met rijst en peultjes, maar bijvoorbeeld ook heerlijk met een grote portie gestoomde broccoli.
Kip met Oosterse saus
voor 4 personen:
75 ml sojasaus
3 el azijn
2 tl suiker
30 g gember
4 kipfilets
1 sjalot
2 tenen look
100 ml groentebouillon
Peper en zout
Olijfolie
Serveer met rijst en groenten naar keuze (Peultjes, broccoli, wortelen,…)
- Neem een mengschaal en doe er de sojasaus, azijn en suiker in
- Schil het stukje gember, rasp het fijn en voeg toe aan de marinade
- Snij de kipfilets in hapklare blokjes
- Leg de kipfilet in de marinade en laat het 15 tot 30 minuten rusten (terwijl maak je groentjes naar keuze)
- Pel de look en sjalot, snipper ze fijn
- Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan op een matig vuur
- Voeg de gesnipperde ook en sjalot toe en laat enkele minuten stoven
- Haal de kippenblokjes uit de marinade en voeg ze toe aan de pan
- Bak de kippenblokjes enkele minuten aan, het vlees hoeft nog niet helemaal gaar te zijn
- Schenk de marinade en groentebouillon bij de kip en breng aan de kook
- Laat enkele minuten pruttelen tot de kip gaar is
- Proef en kruid bij met peper en zout
Een lekkere maaltijd op tafel toveren of je gasten verrassen; het is makkelijker dan je denkt!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van Hilde uit Bellegem!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Heerlijk zeg, het is nog vroeg maar ik krijg nu al trek hierin. En allemaal ingrediënten die ik allemaal in huis heb, bedankt voor de tip!
Dankjewel voor het recept. Het lijkt me erg lekker!
Ik hou wel van dit soort rijstgerechten. Daar kan ik zo van genieten. Het hoeft voor mij niet altijd tijdrovend.
Oh voor mij ook niet, lekker en simpel!
Lijkt me inderdaad wel lekker, wat ik trouwens ook vaak doe is het zogenaamde kettingkoken. Dit is meerdere porties maken en die invriezen voor op de dagen dat je geen tijd of zin hebt om te koken.
Heel slim ook! En wat maak je dan zoal?
Dat ziet er lekker uit. Ik ga dit vanavond ook koken.
Dat ziet er lekker uit. Ik ga dit vanavond ook koken
En en en? Was het lekker?
Je foto trekt meteen mijn aandacht! Kip, rijst en peultjes dat kan niet mis gaan. Ik ga deze marinade zeker proberen
Oh leuk om te lezen! en laat me zeker weten of het ook lekker was !
Tja Oosters met gemarineerde kippenblokjes dat kan toch niet anders dan lekker smaken 🙂
wel, vertel het me als je het getest hebt hé 😉