Hoezo “kip caprese”?


Kip Caprese
Voor 4 personen
4 kipfilets
2 bollen mozzarella
2 à 3 tomaten
Verse basilicum
Olijfolie
Peper en zout
Optioneel: balsamicocrème
- Verwarm je oven voor op 200°C
- Schik de kipfilets op een met bakpapier beklede bakplaat
- Snij 4 à 5 diepe horizontale snedes in de kipfilet
- Snij de mozzarella en de tomaten in dunne plakjes
- Schik deze plakjes, samen met een een blaadje verse basilicum, tusses de snedes
- Kruid met peper en zout
- Bak de gevulde kipfilets 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze helemaal gaar zijn
- Schik de kipfilets op een bord en werk af met verse basilicum en balsamicoazijn
Tip: Lekker met een frisse salade en zoete aardappelfrietjes
#Zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept dat ik kreeg van Tine, een enthousiaste bezige bij uit Roeselare.
Als Tine niet aan het sporten is, experimenteert ze met lekkere gezonde gerechten in de keuken. Tijdens de eerste lockdown, zo’n jaar geleden, besloot ze haar gezonde en actieve levensstijl te delen via instagram @foodbytine om zo anderen te inspireren om ook in moeilijke tijden goed voor zichzelf te zorgen! Benieuwd? Ga dan zeker een kijkje nemen op haar instagrampagina en vergeet zeker niet op de knop ‘volgen’ te drukken!
Genieten maar!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!