Kalfsfricassee is een klassieker. Een heerlijk stoofpotje dat heel makkelijk klaar te maken is. Bereid het bij voorkeur de dag voordien, nog lekkerder!
Voor 4 personen
600 g kalfsricassee
300 g gemengd gehakt varken-kalf
400 ml kalfsfond
250 g champignons
1 citroen
3 tl mosterd
Tijm
Laurierblad
Peper & zout
Boter
- Snij de champignons in vieren, of als je dat liever hebt in schijfjes
- Kruid de kalfsfricassee met peper en zout
- Braad het aan met wat boter in een warme braadpan
- Giet de kalfsfond in een stoofpot, liefst een gietijzeren, en zet op een zacht vuurtje
- Wanneer het vlees rondom aangebakken is voeg je dit toe aan de kalsfond
- Rol balletjes van het gehakt, bak ze kort aan in de braadpan
- Doe de balletjes mee in de stoofpot
- Herhaal dit met de champignons, voeg indien nodig een beetje extra boter toe aan de pan
- Blus de braadpan met water zodat de bakresten oplossen (= deglaceren) en voeg dit ook toen aan de stoofpot, het vlees moet volledig onder staan
- Voeg laurier en tijm toe aan de pot
- Voeg het sap van 1/2 citroen en 2 el mosterd toe
- Zet het deksel op de stoofpot en laat 2u zachtjes sudderen
- (Als je de saus te lopend vindt kan je ze steeds nog een beetje aandikken met een beetje maizena)
In de mail van Ronald, mijn oud-collega stond: “opdienen met een gekookt aardappeltje en boontjes” en dus deed ik dat ook!