Kabeljauw met bloemkoolpuree, broccolini en citroen-botersaus
Voor 4 personen
4 kabeljauwfilets met vel (+- 200g/stuk)
400 g broccolini
Olijfolie
90 g geroosterde hazelnoten
Bloemkool-prei crème
1 bloemkool
2 stengels prei
250 ml melk
50 g boter
60 ml room
Gremolata
1 citroen
1 teen look
Handvol platte peterselie
1 el extra vierge olijfolie
peper
Citroen-botersaus
100 g boter
2 el citroensap
Peper en zout
- Snij de bloemkool in roosjes en de prei in ringen
- Doe de groenten samen met de melk, boter en room in een kookpot
- Breng aan de kook en laat dan op een zacht vuurtje gaar koken
- Schep alles in een foodprocessor (of evt blender) en pureer tot een gladde crème
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Zet de bloemkool-prei crème aan de kant, en warm op net voor het serveren
- Rasp voor de gremolata de schil van de citroen in een kommetje
- Voeg er de geperste knoflook, fijngehakte peterselie en extra vierge olijfolie aan toe
- Schep om en kruid naar smaak met peper
- Zet de gremolata in de koelkast tot gebruik
- Stoom of kook de broccolini beetgaar
- Verwarm 2 el olijfolie in een pan
- Bak de kabeljauwfilets 4 minuten op de huidkant
- Draai om en bak nog 30 seconden op de andere kant, de vis mag nog een beetje glazig zijn binnenin
- Smelt de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur
- Roer de boter met een garde en verwarm tot hij begint te schuimen
- Blijf roeren totdat de boter een bruine kleur krijgt en nootachtig begint te ruiken
- Verwijder van het vuur en giet in een kommetje
- Voeg het citroensap toe en roer om
- Proef de saus en kruid met peper en zout
Serveren:
Schep enkele lepels warme bloemkool-prei crème in een diep bord. Verdeel de gestoomde broccolini en kabeljauwfilet er boven op. Schep een eetlepel gremolata op de kabeljauwfilets. Werk af met citroen-botersaus en geroosterde hazelnoten.
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Klaargemaakt met de lekkere ingrediënten van Lidl.