Gespot in de Casa herfstfolder
Jaja, ik kreeg er de laatste dagen al enkele hele leuke berichtjes over. ik sta met mijn smoel/snoet/kop in de nieuwe Casa-folder. En daar ben ik zeker en vast trots op! En ik geef toe, het voelt ook nog steeds een beetje raar / bijzonder om jezelf in een magazine/krant/folder te spotten!
Iedereen die af en toe bij Casa binnenloopt, die kent het gevoel… je komt bijna altijd met iets buiten. Ik mocht voor de fotografie van dit recept servies selecteren in hun collectie en dat was alvast geen makkelijke opdracht. Er is zooooooveel moois!
Ik ging uiteindelijk voor servies uit de “Earth Marl”-collectie, aangevuld met mooie wijnglazen en tafeltextiel in typische warme en zachte herfstkleuren. Andere favorieten in deze folder: de kinderkamer decoratie, I looooove it! Dringend tijd dat ik eens werk maak van de kamer van Lucie. #tbc Benieuwd naar jullie favorieten uit de folder.
Pasta met saus van butternut
Heerlijke herfst op je bord. Een eenvoudig recept met zo veel smaak, hope you will love it 😉
voor 4 personen
1 butternut
3 takjes rozemarijn
2 el boter
4 el zure room
150 ml kippenbouillon
scheutje wodka (optioneel)
400 g rigatoni
300 g verse spinazie
snuifje nootmuskaat
snuifje kaneel
peper en zout
chili naar smaak
Parmezaanse kaas
- Verwarm je oven op 200°C
- Snij de butternut in parten
- Besprenkel de parten met olijfolie
- Kruid met peper, zout en chilipeper
- Rooster 40 minuten in de voorverwarmde oven
- Haal de butternut uit de oven en laat lichtjes afkoelen
- Blend (of mix) de butternut tot een gladde puree
- Doe de boter samen met de rozemarijn in een ruime pan
- Zet op een zacht vuur, verwijder de rozemarijn wanneer de boter gesmolten is
- Voeg de butternutpuree, zure room, kippenbouillon en wodka toe
- Breng aan de kook en laat enkele minuten zachtjes pruttelen
- Proef en kruid eventueel bij
- Kook de rigatoni al dente, volg de aanwijzingen op de verpakking
- Voeg de rigatoni en spinazie toe aan de saus van butternbut en schep om
Tip: vind je de saus te dik? Voeg dan naar smaak een lepel (of twee) pastavocht toe - Werk af met chilipeper, en Parmezaanse kaas
Hopelijk kan ik jullie met dit recept inspireren om je liefsten rond de tafel te verzamelen voor een heerlijk herfstdiner (inclusief mooi Casa-servies, hehe)!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!