Is dat niet mega-moeilijk gyoza maken?
Echt niet! De vulling is op Ă©Ă©n twee drie klaar, en het vouwen gaat na een beetje oefening heel vlot. Meer nog, ik vond het niet alleen leuk… maar ook echt mega ontspannend. Je kan tijdens het vouwen eigenlijk niet echt aan iets anders denken en dus *zennnnnnnnn*. Ik ga er vaker mee experimenteren!
TIP: Bekijk een video die je de traditionele vouwwijze van Gyoza toont, dat heeft mij erg geholpen. En vooral: maak je geen zorgen als het vouwen niet van de eerste keer lukt… Ook al winnen je gyoza misschien geen schoonheidswedstrijd, de smaak is zeker en vast top!”
Twijfel je om er aan te beginnen? Crisp trekt je over de streep!
Yayyyy, ik heb een verrassing! Ik ga jullie zometeen in Ă©Ă©n klap overtuigen om Gyoza’s te maken Ă©n kennis laten maken met Crisp! Maak ik je nieuwsgierig? Wacht, ik leg het uit.
Niet zo lang geleden opende Crisp een Belgische online versmarkt. Hoe het werkt? Je vult je winkelmandje via de handige app met lokale, seizoensgebonden en mega verse ingrediĂ«nten. En als je voor 22 uur ’s avonds bestelt, heb je je boodschappen de volgende dag al in huis. Ik testte de app grondig uit en bestelde tegelijk verse groenten, fruit, vlees, vis, dranken en een lekkere snack voor Lucie. De bestelling werd stipt op tijd geleverd door een mega vriendelijke chauffeur Ă©n alles was tip top in orde. Het beste bewijs daarvan? Ik kreeg een bakje aardbeien dat ik zelf in de winkel ook zou uitkiezen. Iets anders dat mij blij maakte: weinig plastiek!
En nu komt het: Ik mag jullie van Crisp een cadeautje geven. Via deze link krijg je een korting van 15 euro énnnnn gratis gyoza vellen! Met andere woorden, je hebt geen excuus meer om dit Cookamealtje niet te proberen. Bovendien ben ik er zéker van dat je daarnaast nog veel lekkers gaat vinden dat je wil proeven. Laat je me zeker weten wat je er van vond?
Gyoza met kip
Voor 30 stuks
30 gyozavellen
Plantaardige olie
Kommetje lauw water
Vulling:
500 g kippengehakt
3 lente-uitjes
5 cm gember
1 stengel citroengras
Handvol verse koriander (optioneel)
1 el vissaus
1/2 el sesamolie
1/2 el mirin (optioneel)
1/2 el sake (optioneel)
1/2 el rijstazijn
1 el maiszetmeel
- Snij de lente-ui in fijne ringen
- Rasp de gember
- Kneus het citroengras en snij het vervolgens heel fijn
- Hak de koriander fijn
- Meng alle ingrediënten van de vulling
- Zet een bakplaat klaar waar je wat bloem over uitstrooit, hier kun je straks de gyoza op neerzetten
- Neem een gyozavel in je hand en schep een grote koffielepel vulling in het midden
- Strijk met een vinger water langs de hele rand van de gyoza
- Daarna begint het vouwen: vouw het gyozavel licht dicht, en knijp het linker puntje samen. Maak dan met je duimen en wijsvinger kleine vouwen in het deeg
- Zet de gyoza die klaar zijn op de met bloem bestoven bakplaat
- Verwarm 2 el plantaardige olie in een ruime pan (of meerdere pannen als je ze allemaal tegelijk wil serveren)
- Bak de gyoza’s rechtop (met het deegrandje omhoog) aan één kant 2-3 min. goudbruin en krokant
- Giet vervolgens +- 60 ml water bij de gyoza, zet het deksel op de pan en laat een 3-4 minuutjes stomen
Serveer met een dip van sojasaus of zoetzure saus. Ook heerlijk in een noodlesoep.
De Zondag
Dit gerechtje maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van lezeres Ine, een suuuuupertoffe madam die mij al een hele tijd volgt! Ine is gebeten door koken maar geen grote liefhebber van de klassieke boerenkost: “Ik ben nooit een aardappel-worst-groenten madam geweest. Toen ik ongeveer een jaar geleden de Vietnamese keuken ontdekte ging er een wereld voor mij open. Ik ben gek op de smaken, de geuren, de structuren… En wanneer ik deze gyoza met kip klaarmaak is het altijd feest!”
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Geniet!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!