Surimi-weetjes
Surimi is zo’n ingrediënt waar ik regelmatig op terugval als ik een snelle, lekkere lunch wil maken. Meestal eindigt het in een klassieker zoals een frisse salade of iets in de sushi-sfeer, en dat is ook niet zo gek: surimi past perfect in die gerechten. Toen Vici mij contacteerde om aan de slag te gaan met hun premium Surimi wilde ik eens iets helemaal anders.
Het resultaat? Gevulde courgettes met surimi, kerstomaatjes, ui en een smeuïg laagje kaas. Het is eenvoudig, voedzaam, veggie én verrassend lekker. Dit recept bewijst dat surimi niet alleen veelzijdig is, maar ook een sterrol kan spelen in warme, hartige gerechten. Je gasten (en jijzelf!) zullen gegarandeerd onder de indruk zijn.
Leuke weetjes over surimi:
- Japanse oorsprong: Surimi werd al in de 12e eeuw in Japan bedacht! Het was oorspronkelijk een manier om vis te conserveren door hem fijn te malen en te verwerken tot een smeuïge pasta.
- Rijk aan eiwitten: Surimi bevat eiwitten (kei goed voor spieropbouw en herstel!)
- Ideaal voor kinderen: Dankzij de milde smaak is surimi vaak geliefd bij kinderen, en het is dus een slimme manier om hen meer vis te doen eten.
- Multifunctioneel: Surimi kan zowel koud als warm gegeten worden en smaakt heerlijk in heel veel verschillende gerechten, van pastasalades tot gevulde groenten (zoals in dit recept 😉).
Gevulde courgette met surimi
Voor 2 personen
2 courgettes
1 ui
2 teentjes look
350 g kerstomaten
250 g surimi (Vici Premium surimi)
1 el citroensap
50 ml room
100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
Olijfolie
Peper en zout
Verse peterselie
- Verwarm je oven voor op 180°C
- Spoel de courgettes en snij ze in de lengte doormidden
- Hol ze wat uit met een lepel, en hak het vruchtvlees fijn (dat gebruiken we voor de vulling)
- Schik de courgettes in een ovenschaal, bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout
- Rooster 15 minuten in de oven en maak ondertussen de vulling
- Snipper ui en knoflook fijn
- Bak de gesnipperde ui en knoflook glazig in olijfolie
- Halveer de kerstomaten
- Voeg het vruchtvlees van de courgettes, de gehalveerde kerstomaten en de room toe
- Laat een 5tal minuten zachtjes sudderen
- Snij de surimi in plakjes en voeg toe
- Breng op smaak met citroensap, peper en zout en ongeveer 1/4 van de parmezaanse kaas
- Vul de courgettes met het surimi-mengsel
- Verdeel de rest van de Parmezaanse kaas over de gevulde courgettes
- Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven
- Werk af met verse peterselie
Enjoy!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
_____________________________________________
Lekkere samenwerking met Vici Belgium