Voor de vulling koos ik voor een simpele maar vooral ook smaakvolle duxelle van champignons. Nadien pakken we het varkenshaasje in met prosciutto, maar je kan natuurlijk ook een andere soort rauwe ham gebruiken. Let wel dat de smaak van de ham het edelde varkenshaasje niet overheerst… dat zou zonde zijn, toch?
Een feestelijk en verfijnd gerecht dat daarnaast ook indrukwekkend makkelijk te bereiden is. Het resultaat is een heerlijk sappig varkenshaasje dat je eindeloos kan combineren. Met pasta zoals in dit recept, maar evengoed met kroketjes of puree!
Een ideetje voor je eerstvolgende (feest)diner?Â
Gevuld varkenshaasje
(4 personen)
300 g champignons
2 teentjes look
1 sjalot
600 g varkenshaasje
6tal schellen prosciutto of andere rauwe ham
400 g tagliatelle
300 g verse spinazie
4 a 5 el pijnboompitten
100 ml room
20tal kerstomaatjes
Boter
Peper & zout
Extra: Keukentouw
- Verwarm de oven voor op 180° C
- Verwijder de steeltjes van de champignons
- Snij de champignons, 1 teentje look en de sjalot vervolgens héél fijn Tip: Gebruik hiervoor eventueel een (elektrische) hakmolen
- Bak deze mengeling in een warme pan met een beetje boter tot de mengeling droog is
- Snij het varkenshaasje overlangs in, net niet helemaal door
- Bestrijk de binnenkant van het vlees met de champignons
- Vouw het varkenshaasje dicht
- Wikkel het vlees stevig in met prosciutto
- Bind het varkenshaasje dicht met keukentouw.
- Verhit een beetje boter in een pan en korst daarin het vlees rondom bruin
- Laat 20 minuten verder garen in de oven, bereid ondertussen de pasta
- Kook de pasta al dente in gezouten water
- Bak de pijnboompitten aan in een droge pan tot ze goudbruin zijn
- Stoof de spinazie samen met een gesnipperd teentje look aan in boter
- Voeg de room toe aan de spinazie
- Halveer de tomaatjes en voeg ze toe aan de saus.
- Laat de saus enkele minuten sudderen en haal het vlees uit de oven
- Verwijder het keukentouw
- Voeg de eventuele vleesjus toe aan je saus
- Snij het vlees in plakken
- Meng de pasta door de saus
- Serveer de pasta met daarbovenop het varkenshaasje
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
 ————————————————————————————–
Leuk om weten: Dit gerechtje maakte ik voor Saskia klaar in 2013. Het is dus een Cookamealtje ‘uit de oude doos’. Leuk voor mij, en dus misschien ook voor jullie, om te zien hoe ik ondertussen mijn foodfotografie beter onder de knie begin te krijgen. Dit was de originele foto…
Zelf ben ik alvast heel blij met de (kleine) sprongetjes die ik maak. En jullie fijne feedback geeft me steeds weer energie om bij te leren, te experimenteren en nieuwe recepten te ontwikkelen. #letsdothis!
Dit gerecht klinkt echt heerlijk, maar ik eet zelf geen vlees meer, dus het is helaas niet aan mij besteed 🙂
Lekker hoor! Varkenshaas is altijd goed en ook een heerlijke kerstmaaltijd 🙂
klinkt lekker zeg ik eet zelf geen varken maar ik denk dat je dit ook heerlijk kan maken met kip!
Ben ik haast zeker van!
Wat kun je heerlijk koken. Heerlijk recept. Ik ga het een keer proberen maar dan met kip!
Kan zeker niet slecht zijn!
Dat ziet er werkelijk verrukkelijk uit! Op zich lust ik alle ingrediënten op je lijst op deze na: schellen prosciutto of andere rauwe ham. Kun je dit ook vervangen voor iets anders?
Hoi! Goh eventueel door een dun dun laagje spek?
Dat ziet er in ieder geval echt super lekker uit
Het recept ziet er goed uit maar ook vooral de food foto’s zijn heel goed gelukt 🙂 krijg je meteen trek van
Leuk om te lezen, ik heb m’n best gedaan 😉
Het ziet er heel aantrekkelijk uit. Dit is ook leuk voor Kerstmis denk ik.
Bedankt Nicole!