Cookameal-tuin?
Toen we ons huis kochten was de tuin heel mooi aangelegd. Er stond achteraan een grote boom omringd door een bankirai terras, middenin een stenen paadje met een sierlijke buxus,… Een tuin ‘uit de boekskes’. Nu, enkele jaren later, is er van die mooie tuin niet zo veel meer te zien. En neen, dat heeft niet (helemaal) te maken met een gebrek aan groene vingers en tijd. De boom achteraan werd geveld door een storm begin dit jaar. En de buxus? Die was slachtoffer van een acute aanval van de buxusrups. Momenteel is de tuin dus een beetje zielig en allesbehalve gezellig en groen. En aangezien we al in het zomerseizoen zijn (en nieuw groen in de tuin planten nu dus niet echt ideaal is) zal de tuin nog even zielig blijven.
Natuuuuurlijk ben ik al volop aan het dromen van een mooie, gezellige tuin. Om in te genieten, te eten, aan een grote tafel buiten te werken,… Een bevriende tuinarchitect kwam al een kijkje nemen en gaat ons opweg helpen. En ik ben alvast een pinterest-bordje gestart ter inspiratie. Ideetjes of zelfs voorbeelden van je eigen (kleine) tuin / stadstuin zijn natuurlijk héél welkom. #sharingiscaring
Nu, een onafgewerkte tuin wil uiteraard net zeggen dat we de tuin nu links laten liggen. Ook deze zomer deden we al verschillende BBQ’s en beleefden we al fijne momenten in onze tuin. We wonen in een bel-étage en hebben naast onze tuin ook nog een klein terras op de eerste verdieping. En ook daar past de BBQ perfect. – En terwijl ik dit tekstje aan het typen ben heb ik al weer ontzettend veel zin in een BBQ-avondje! – Zo kom ik ook bij het recept van vandaag: gemarineerde kipsatés. Met een zeer eenvoudige marinade die echt zorgt voor een MMmmmm-mmmmm kipsaté!
Gemarineerde kipsatés
voor 4 personen / 8 medium satés
500 g kipfilet
2 teentjes look
3 el olijfolie
1 el honing
Sap van 1 limoen
1 tl rode pepervlokken
½ tl oregano
½ tl paprikapoeder
1 paprika
Peper en zout
Afwerking: verse koriander
Extra: 8 satéprikkers
- Snij de kipfilet in blokjes
- Snipper de look en doe in een kom of diep bord
- Voeg de olie, honing, limoensap en kruiden toe
- Meng alles goed door elkaar
- Roer de kippenblokjes door de marinade
- Dek de kom af en laat 15 min tot een uur marineren in de koelkast
- Snij de paprika in blokjes
- Rijg de kippenblokjes afwisselend met een stukje paprika op de satéprikkers
- Grill ze in een pan of op de BBQ in ca 8 minuten gaar
Tip: Laat je houten satéprikkers weken voor je de kip er op rijgt om aanbranden te voorkomen?
Let’s grill!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
——————————————————–
Hmmm dat ziet er echt super lekker uit. Dank voor het delen.
Wat ziet dat er heerlijk uit zeg. Ik zou zo willen aanschuiven. Dank voor het recept!
Bedankt Nicole!
Nu ja, dat kan niet anders dan lekker zijn natuurlijk, zoet en pittig.
Van al het vlees, is kip trouwens het enige dat ik nog eet dus dit wil ik wel eens proberen.
doen doen doen Els!
Oh dit lijkt me erg lekker om een keer na te maken, het is nog ideaal BBQ weer. Ik ga het recept even opschrijven 😉
Opschrijven nog wel? Gewoon de link bewaren 😉 En regelmatig terug komen piepen voor meer lekkers natuurlijk, hihi
Oe ziet er heerlijk uit! Ik ga jouw blog sowieso bewaren want ik zag veel lekkers!
Doet me plezier Alexa!
Ik ben ongelooflijk fan van kipsaté, dus je maakt mij nu even erg blij. Lekker recept!
ahhh top om te lezen! Laat me weten wat je er van denkt als je ze hebt klaargemaakt hé 😉
Ahhh lijkt me echt heel lekker dit! 🙂 Krijg gelijk zin om te barbecue-en nu!
Yes, zo hoort het 😉 Laat me weten als je ze uittest!
Dat ziet er erg lekker uit!
Thanks, eens testen hé 😉
Ziet er lekker uit hoor, ga het recept onthouden!
Ik heb je site net ontdekt en kan niet wachten om vanalles uit te proberen! Heb je ook een recept vàde andere dingen op de foto? De courgette en de salsa?
Hoi Katrien,
Berichtjes als deze van jou maken mijn dag instant geweldig, bedankt! De courgette heb ik gewoon gebakken in een beetje olijfolie! De tomatensalsa is een tomaatje fijn gesneden met een uitje, olijfolie en kruiden. Maar dat laatste zal ik eens uitgebreid op de blog zetten!
Hopelijk tot gauw. Benieuwd welke cookamealtjes je gaat uitproberen!