Weekmenu
Hoewel ik er (tot mijn spijt) nog niet altijd in slaag een weekmenu te maken, en mij er dan nadien ook echt aan te houden, probeer ik er wel voor te zorgen dat onze maaltijden voldoende gevarieerd zijn. Vlees, vis en dus ook veggie.
Dat laatste is, met een man in huis die niet al te gek is van groenten, niet altijd een makkelijke opdracht. Maak ik een veggie gerechtje komt er bij de laatste hap meestal iets à la: “Het was wel lekker hoor, maar met een stukje kip ofzo erbij was het toch veel beter geweest hé?“. Of: “Ik heb niet het gevoel dat ik écht gegeten heb… het waren alleen maar groenten.” Haha, een echte vlees(en gelukkig ook vis)eter dus!
Vorige week was hij alvast helemaal in zijn nopjes. We hadden vrienden op bezoek om onze nieuwe BBQ grondig uit te testen en onder andere dit gemarineerde stukje filet pur werd succesvol gegrild. Gegrild en gesmaakt, want oh ja dit is een winner… dus waar zitten hier die vleeseters? 😉
Filet pur met heerlijke marinade
4 personen:
600 g Filet pur (mogen verschillende stukken zijn)
50 ml olijfolie
1 el walnotenolie
2 el sojasaus
5tal muntblaadjes
1 à 2 cm gember
sap van 1 limoen
- Snij de gember in fijne plakjes
- Meng de olijfolie met de walnotenolie, sojasaus, muntblaadjes, gember en het limoensap
- Marineer hierin de filet pur gedurende 2 uur
- Grill het vlees op je hete BBQ 1 minuut aan beide kanten
- Laat het nadien zo’n 3tal minuten verder grillen op een lagere temperatuur (een stuk van je BBQ waar minder kolen liggen)
- Laat het vlees enkele minuten rusten
- Snij in plakken en serveer
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Ziet er heel lekker uit! Wat een super leuke blog heb je!! X Liefs
Wat een fijn compliment, bedankt!