Intieme feesten
Een ding is zeker, dit jaar zullen de eindejaarsfeesten anders zijn dan anders. Laten we het ‘intiemer’ noemen… #alwayslookonthebrightside. Omdat we dus in de meeste gevallen met minder mensen aan tafel zullen zitten zien ook de feestmenu’s er dit jaar anders uit. Weet jij al wat je zal eten met Kerstmis en Nieuwjaar?
Ik vroeg het jullie via social media en kreeg héél uiteenlopende antwoorden. Heel populair blijft een avondje gourmetten. Helemaal terecht, want dat staat garant voor urenlang tafelen en eten. Er is voor ieder wat wils en je kan zo veel eten als je wil, woohow! Nog op zoek naar gourmet ideetjes? Ik maakte een reeksje blogposts ‘feest-gourmet’, zeker checken dan! Maar ook populair zijn hapjes-feesten, yes… gewoon de hele avond hapjes. En dat liefst nog in combinatie met een cheesy kerstfilm, een winner!
Wel ik geef jullie nog een derde leuke optie, eentje die niet al te veel werk vraagt, je op voorhand helemaal kan voorbereiden en die echt feestelijk én lekker is: een feestelijke ovenschotel met vis. Jup, een ovenschotel… thank me later 😉
Feestelijke ovenschotel met vis
Serveertip: Lekker met kroketjes of puree! (maar kan ook perfect zonder)
Ingrediënten voor 4 personen
1 aubergine
1 courgette
2 tomaten
1 rode ui
2 à 3 el olijfolie
4 filets stevige witte vis (bv koolvis of kabeljauw), +- 200g
4 plakjes Parmaham
4 el panko (Japans paneermeel)
2 el Parmezaanse kaas
2 el fijngehakte peterselie
Zwarte peper, paprikapoeder, oregano
Afwerking: Verse peterselie, balsamicoazijn en grof zeezout
- Verwarm je oven op 200° C
- Snij de aubergine, courgette en tomaten in plakken van ½ cm.
- Snij de uien in ringen
- Schik om en om de plakjes aubergine, courgette, tomaat en ui in een ovenschaal
- Besprenkel met olijfolie en kruid naar smaak met peper, paprikapoeder en oregano
- Rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven
- Dep de visfilets droog, kruid met peper en wikkel ze elk in een plakje Parmaham
- Meng de panko met de Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie
- Haal de ovenschaal uit de oven en schik de visfilets op de geroosterde groenten
- Verdeel het Panko mengsel over de ovenschaal
- Zet de ovenschaal 10 à 15 minuten terug in de oven, tot de vis gaar is
- Werk af met verse peterselie, balsamicoazijn en een snuifje grof zeezout
Succesvol getest
Afgelopen zondag (13/12) stond dit heerlijke cookamealtje in De Zondag. En geloof het of niet, zondag ergens in de voormiddag kreeg ik via instagram deze foto doorgestuurd:
Yes, dat is dus de feestelijke ovenschotel in de maak, op dezelfde dag als de publicatie in de krant. Eerlijk? Zo’n berichtjes maken mijn dag, echt waar. Bedankt! (Ook bedankt aan iedereen die wel cookamealtjes maakt maar daar dan misschien geen foto van stuurt natuurlijk!)
Benieuwd of jij dit cookamealtje ook snel gaat uittesten!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Bedankt voor het delen van al deze prachtige recepten! Dit is 1 van de recepten in mijn lijst die ik nog moet uitproberen. Hiervoor moet ik natuurlijk nog even wat tijd vrijmaken.
Hoi Diede, zo fijn om te lezen. Geeft mij weer extra energie om meer lekkers te maken!