Bovendien is dit recept niet enkel quick & easy, het is ook heel lekker! De verse knapperige groentjes zijn een perfecte combinatie met de romige saus en de gemarineerde scampi. Kortom, dit gerechtje moet je gewoon uitproberen!Â
Scampi koop je meestal diepgevroren. Je laat ze best vooraf ontdooien. Maar als je de scampi nog moet pellen dan zorg je best dat ze niet helemaal ontdooid zijn. Waarom? Dan gaat dat eens zo makkelijk. Gooi bovendien de schalen niet zomaar weg, ze bevatten heel veel smaak en je kan ze gebruiken om een vissaus of fond te maken. Ook in dit recept gaan we gebruik maken van deze smaakmaker. Let’s cook!
Cappellini scampi met fijne groenten
Voor 4 personen
500 g cappellini
24 scampi (kan je zelf een beetje kiezen, ik heb graag veel scampi)
1 sjalot
2 teentjes look
1 wortel
2 (kleine) tomaten
1 groene paprika
150 g champignons
scheutje cognac
200 ml room
Peper&zout
mespunt Curry
2 Ã 3 tl Tandoorikruiden (eventueel te vervangen door curry)
Olijfolie
- Pel de scampi en bewaar de schalen
- Haal het darmkanaal uit de scampi, snij de rug overlangs open en haal het zwarte kanaaltje eruit
- Neem een kommetje en doe daarin een flinke scheut olijfolie
- Meng de tandoorikruiden door de olie
- Laat in dit mengsel de scampi marineren tot net voor het bakken
- Snij de groenten in brunoise – zie: in heel fijne blokjes
- Neem een grote pan of stoofpot en bak hierin ongeveer 2 minuten de schalen van de scampi aan in olijfolie
- Verwijder de schalen
- Sauteer nu de groenten in dezelfde pan, voeg indien nodig wat extra olijfolie toe
- Voeg een scheutje cognac toe en laat even inkoken zodat de alcohol kan verdampen
- Giet nu de room bij de groentenmengeling
- Kruid de saus met peper, zout en curry
- Laat even inkoken
- Maak ondertussen de cappelini klaar volgens de verpakking
- Bak net voor het serveren de gemarineerde scampi
- Serveer de pasta met de scampi en de saus met fijne groenten
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
———————————————————-
Je mag eens raden wiens menu ik net heb gevolgd om mijn scampi’s klaar te maken. Groetjes. Hannane
Olalalalalaaaa dan hoop ik dat het gesmaakt heeft.
welke curry gebruik je?
Hoi marijke, gewoon een standaard currypoeder uit de supermarkt!