De camping van camping kip
Nog steeds maak ik wekelijks met heel veel goesting de lezersrubriek in De Zondag. Het recept van dit heerlijke eenvoudige stoofpotje kreeg ik toegestuurd via lezeres Nelly. Nelly en haar echtgenoot reizen verschillende keren per jaar met hun camper door Europa. Nelly: “Het mooiste aan een reizen met de camper? Dat is natuurlijk de vrijheid die je hebt om heerlijk rond te kunnen reizen en je ‘huisje’ overal mee naartoe te nemen. Langs mooie natuur, gezellige steden,… en gezellige campings! Nelly: “We koken tijdens onze campertrips overwegend zelf, op de camping dus. Steeds vers en meestal gewoon eenvoudig. Op een van onze reizen kwam dit heerlijke eenpansgerecht tot stand, camping kip. Het recept pas ik regelmatig een beetje aan, afhankelijk van welke verse groenten ik voorhanden heb.”
Uiteraard had ik dit stoofpotje ook een andere naam kunnen geven… maar ik vond het wel leuk klinken! Wat denken jullie?
Camping kip – stoofpotje met kip en groenten
Hoofdgerecht voor 4 personen
Tip: serveer met stokbrood, rijst of aardappelen
1 ui
1 courgette
3 teentjes look
500 g champignons
2 paprika
500 g kipfilet
200 ml kippenbouillon
250 ml volle room
olijfolie
Kipkruiden
Peper en zout
Verse peterselie
Verse tijm
- Snipper de ui en de look
- Snij de champignons in partjes en de courgette en paprika in kleine stukjes
- Snij de kipfilet in blokjes
- Kruid de kippenblokjes met kipkruiden
- Verwarm 2 el olijfolie in een (stoof)pan
- Bak de kip kort aan
- Voeg de groenten toe aan de pan
- Roerbak enkele minuten, tot de groenten beetgaar zijn
- Voeg de kippenbouillon en de room toe
- Breng aan de kook
- Laat ongeveer 5 minuten pruttelen tot de saus ingedikt is
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Werk af met verse kruiden
Genieten!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!