Een culinaire reis naar India
Vrienden en kennissen die dit jaar een grote reis maakten kan ik op één hand tellen… nu ik er over nadenk, ik ken zelfs niemand die een reis buiten Europa maakte in de laatste maanden. Ook voor ons zit er dit jaar geen reisje in. En dus reis ik een beetje rond in de keuken en op ons bord. Bestemming van de dag: INDIA! En hoe kan dat beter dan met dit eenvoudige cookamealtje: aubergine tikka masala.
Voordat we aan de slag gaan zijn er twee ingrediënten die ik even in the picture wil zetten: Garam Masala en Basmati rijst.
Garam Masala
Garam masala, ‘kruidenmengsel’ in het Hindi, is een populaire kruidenmix in zowat alle Indiase huishoudens. Het is een geroosterd mengsel van aromatische kruiden en specerijen. Dit kruidenmengsel geeft je curry een kruidige en warme toets en neemt je smaakpapillen mee naar India!
Basmati rijst
Deze unieke rijst is beroemd om zijn smaak, bijzondere aroma en delicate, luchtige structuur. Wist je dat échte pure Basmati rijst slechts op één plaats op aarde geteeld en geoogst kan worden? Waar? In de uitlopers van het Himalaya-gebergte. Ik gebruik in dit recept Tilda Pure Basmati, helemaal nieuw in de Belgische winkelrekken!
Fun fact: Tilda werd 50 jaar geleden opgericht in het Verenigd Koninkrijk door een familie uit India met een passie voor kwalitatieve rijst. Tilda was zo het eerste merk dat Basmati rijst introduceerde in Europa!
Aubergine tikka masala
Ingrediënten voor 4 personen
3 aubergines (Ongeveer 800g)
1 ui
2 tenen look
2 tl geraspte gember
2 tl garam masala
1 tl komijn
1/2 tl kurkuma
1/2 tl paprikapoeder
400 ml kokosmelk
250 ml passata
+- 3l el olijfolie
Peper en zout
240 g Tilda Pure Basmati rijst
Extra: verse koriander, naan brood om te serveren
- Snij de aubergine in blokjes
- Bak de aubergine blokjes goudbruin en zacht in olijfolie
- Kruid met peper, zout en paprikapoeder
- Haal de aubergine blokjes uit de pan en zet opzij
- Snipper look en ui
- Stoof ze in dezelfde pan aan
- Voeg na enkele minuten de kruiden toe, roerbak tot ze heerlijk beginnen te ruiken
- Giet de passata in de pan en breng aan de kook
- Voeg vervolgens de kokosmelk en de aubergine blokjes toe
- Laat 15 minuten zachtjes pruttelen
- Kook ondertussen de rijst gaar volgens de verpakking
- Werk de aubergine tikka masala af met verse koriander
Geniet van je reis/rijst!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!