Cookameal-twist
Voor de originele twist gebruikte ik twee ingrediënten die je in de typische toast champignons niet zal terugvinden: polenta en St Môret mousse natuur (roomkaas mousse).
Polenta is een Italiaans product op basis van maïsgriesmeel. Je kan er heel veel lekkere gerechten mee klaarmaken (ik deel er zeker en vast nog met jullie in de toekomst). Het is een lekkere vervanger voor aardappelpuree, een portie pasta of in dit geval een toastje.
St Môret kennen jullie waarschijnlijk wel? Het gamma van St Môret bevat verschillende lekkere verse kaas variaties. De verse kaas is lekker licht en zacht van smaak, en is bovendien enkel bereid met melk, room en een snuifje zout… helemaal natuurlijk dus! Ik gebruikte voor dit recept de mousse variant, die lekker luchtig is opgeklopt. Ideaal in combinatie met de lauwwarme, kruidige champignons.
Oh en de mousse bestaat ook in bieslook-variant, ook héél lekker om te gebruiken in dit receptje! (psssst: kan je de mousse niet direct in de supermarkt vinden, met de gewone St Môret natuur kan het ook!)
Twee extra feestelijke voordelen:
- Je kan dit cookamealtje zo goed als helemaal voorbereiden. Enkel de afwerking (het grillen van de polenta, opwarmen van de champignons en het samenstellen van de toasts) moet je à la minute doen. Handig!
. - Het is een lekker hapje, maar ook een overheerlijk voorgerecht én, vergezeld van een lekkere salade (bijvoorbeeld van gegrilde groenten) ook een lekker vegetarisch hoofdgerecht.
Toast champignon in een nieuw jasje
Recept voor +- 12 à 15 hapjes
85 g polenta
350 ml groentebouillon
20 g Parmezaanse kaas (geraspt)
Klontje boter
400g champignons
3 el rode wijn
1 teentje look
1 tl verse tijm
St Môret Mousse natuur
olijfolie
Peper en zout
- Breng de groentebouillon aan de kook
- Voeg al roerend de polenta toe
- Laat 3 min. zachtjes koken terwijl je blijft roeren
- Neem de polenta van het vuur en roer er een de geraspte Parmezaanse kaas en een klontje boter door
- Kruid met peper en zout
- Schep de polenta in een met vershoudfolie beklede ovenschotel
- Laat vervolgens ongeveer 30 minuten opstijven
- Snij de champignons in plakjes
- Verwarm de olijfolie in een pan
- Kleur de champignons aan
- Zet het vuur lager en voeg dan de fijngesnipperde look toe
- Voeg na twee minuten de wijn en tijmblaadjes toe
- Laat op een zacht vuurtje sudderen tot de wijn helemaal verdampt is
- Hou de champignons warm en werk ondertussen de polenta af
- Neem de polenta voorzichtig uit de ovenschotel en snij in vierkantjes
- Bestrijk met een dun laagje olijfolie
- Verhit een grillpan en gril de polenta kort aan langs beide kanten
- Stel de hapjes samen: smeer op elk polenta toastje ongeveer 1 tl St Môret Mousse natuur
- Werk af met champignons en eventueel een blaadje tijm
En dan… genieten!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!