De basis
Een goede kaasschotel samenstellen is niet moeilijk. Als je een paar basisregels volgt komt je al een heel eind… Lees even mee!
- Een kaasschotel kan je geven als hoofdgerecht of als dessert. Belangrijk is dat je afhankelijk van het doel rekening houdt met de grootte van de porties: Voor een dessert 100 à 120 gram kaas per persoon, voor een hoofdmaaltijd ongeveer 250 g per persoon
- Voorzie 3 tot 5 soorten kaas (verschillende structuren en smaken).
- Schik de kazen op een mooi bord of een mooie plank
- Geef bij elke kaas een apart mes om te voorkomen dat de smaken zich vermengen
- Haal de kazen 30 min. voor je de schotel opdient uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur zijn. Zo komt de smaak het best tot zijn recht.
Je kaasschotel écht origineel maken dat doe je met kaaspops! Trouwe volgers herkennen ze meteen. Ze waren een van de recepten waarmee ik de Jules Destrooper kookwedstrijd won. Deze versie is nog nét iets anders en zelfs nog nét iets simpeler.
Ik gebruikte slechts 2 ingrediënten: Boursin© Knoflook en Fijne Kruiden en speculaas. Boursin heeft de perfecte structuur om met het grootste gemak mooie balletjes te vormen. Van een pakje boursin maak je ongeveer 6 mooie kaaspops.
Kaaspops
Voor 6 à 8 kaaspops
1 pakje Boursin© Knoflook en Fijne Kruiden
60 g speculaas
Lollystokjes
- Verkruimel de speculaas, dit gaat het makkelijkst met je keukenmachine
- Rol gelijke bolletjes van de Boursin roomkaas ‘knoflook en fijne kruiden’
- Rol de kaasbolletjes door de speculaaskruimels
- Duw elk kaasbolletje op lollystokje
- Serveel de kaaspops in een mooi glas bij je kaasschotel
Tip: Lollystokjes kan je oa vinden bij bol.com en Aveve. Heb je er geen kunnen vinden? Geen nood. Rol de balletjes iets kleiner en maak er ‘kaastruffels’ van!