Lidl vroeg me recent om een origineel recept uit te werken met enkele producten uit hun gamma. Zo gezegd, zo gedaan. En ik kan je verzekeren… Dit originele hapje is een must-try: Een zonnig glaasje met twee op-en-top zomerse én Belgische ingrediënten, tomaat en aardbeien.
#cookameallunch throwback
Dit receptje is ook een throwback naar een andere zalige, zonnige zondag. Niet alleen scheen de zon toen ook écht, ik had ook vijf zonneschijntjes op visite voor de allereerste #cookameallunch ooit! Want toen maakte ik dit lekkere hapje voor het eerst! Zouden deze leuke dames nog eens op bezoek willen komen? #veeltelanggeleden
Tartaar van tomaat en aardbei
Hapje voor 4 personen
20 g pijnboompitten
300 g tomaten
150 g aardbeien
1 el olijfolie
1 tl balsamico azijn
10-tal blaadjes basilicum
Peper & zout
- Rooster de pijnboompitten kort in een warme pan
- Zet opzij en laat afkoelen
- Was de tomaten en snij ze in 4 delen
- Verwijder de pitten
- Snij het tomatenvlees in zeer fijne blokjes
- Was de aardbeien en verwijder de steeltjes
- Snij ook deze in fijne blokjes
- Meng de tomaten met de aardbeien en de pijnboompitten
- Voeg de olijfolie, balsamicoazijn en de basilicum toe en schep om
- Kruid met peper en zout
- Serveer in glaasjes en werk af met verse basilicum
En en en? Ga je aan het testen?
x
Amylia
Yum yum, goedgekeurd was ie zeker!
x Aurélie
Wat een speciale combinatie! Maar het ziet er wel heel lekker uit. Misschien binnenkort toch eens uitproberen..
Doen! Op een zomerse dag een perfect aperitiefhapje!
Kan eigenlijk nog altijd niet geloven dat ik daar bijzat! Het was gewoon té lekker, té gezellig, … en ik mis het al! x DANKU ZOTTE MUS
Gekkie!