#metcookamealinbed
De meesten onder jullie weten het al, sommigen onder jullie luisterden/keken zelfs al een keertje’ elke zondag kan je #metcookamealinbed op Qmusic. Een leuk skype gesprek vanuit mijn bed met Peter Verhoeven over een lekker receptje! Bij bij deze toch ook even een applausje voor Peter die de hele show presenteert in zijn eigen studio in LA!
Meestal kies ik zelf over welk recept we het zullen hebben maar deze week is het een receptje op aanvraag. De hele show draait vanavond rond de Oscars, rond film en celebrities. En aangezien Peter geen film kan kijken zonder (overdreven veel) snacks maakte ik voor hem een echte cinema-snack… met een twist natuurlijk. Peter speciaal voor jou: popcorn met salted caramel!
Salted caramel popcorn
Portie voor 2 personen
90 g maiskorrels
2 el zonnebloemolie of andere plantaardige olie
40 g gezouten boter
75 g suiker
90 ml room
- Verwarm de oven op 160°c
- Verhit de olie in een pot met deksel tot de olie begint te roken
- Giet de maiskorrels in de pot en zeg het deksel er op
- Na een minuutje hoor je de eerste korrels al poffen
- Schud de pot af en toe op het vuur tot het poffen stopt
- Doe de popcorn in een pot en haal de niet gepofte korrels er alvast uit
- Zet een pannetje met boter en suiker op een matig vuur
- Laat zachtjes sudderen tot de suiker gekaramelliseerd is en je een dikke goudgele saus hebt
- Giet al roerend de slagroom erbij, voorzichtig want de saus kan spetteren
- Blijf roeren tot de saus dik en plakkerig is
- Giet de saus nu over de popcorn en meng tot alle korrels onder de saus zitten
- Verspreid nu de popcorn over je (met bakpapier bekleedde) bakplaat
- Schuif de popcorn 10min de oven in
- Laat enkele minuutjes afkoelen
- Schep de popcorn in een grote schaal
- Zet een filmpje op
- Sit back, relax and enjoy
Tip: Te veel gemaakt? Je kan de popcorn enkele dagen krokant bewaren in een goed afgesloten plastieken zak. Duw alle lucht er zo veel mogelijk uit en sluit goed af.
Geniet van de film!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
1 Reactie