Aperitieven met cake?
We hebben geen grote tuin, zo eentje waar je je in kan verstoppen en in kan picknicken, met vele bomen en een voetbalveld. Maar we hebben wel een leuke én gezellige stadstuin. Met een groot terras waar je kan genieten van het zonnetje, kan aperitieven en helemaal tot rust kan komen! Ik heb een toptuin!
Bon, aperitieven dus… en daar horen hapjes bij! Dit hapje maakte ik voor het eerst met Kerst, en daarna nog eens, en nog eens en nog eens. Dankzij de yoghurt heeft het een frisse smaak en past het dus ook bij een lekker glaasje wijn… in de tuin! Momenteel laat het weer het niet echt toe… Maar ik heb net even het weer voor de komende dagen bekeken en dit weekend kunnen we weer even genieten van het zonnetje!
Parmezaan kruidencakes
30 g geraspte Parmezaanse kaas
60 g bloem
1 tl bakpoeder
1 ei
80g yoghurt
1 tl verse rozemarijn (fijngehakt)
¼ tl zeezout
Extra: Kleine cakevormpjes. Ik gebruikte een siliconevorm met 8 kleine cakes maar je kan ook een muffinvorm gebruiken. De vorm is minder belangrijk dan de smaak 😉
- Verwarm je oven op 200°C
- Klop het ei los
- Mix de bloem, het bakpoeder en de yoghurt nu door het ei
- Voeg de geraspte kaas en kruiden toe en meng goed door elkaar
- Giet het beslag in de cakevormpjes
- Bak 10 a 15 minuten
- Serveer warm of op kamertemperatuur
ps: Wel op tijd de kindjes even waarschuwen dat het geen zoete cakes zijn… Ons bezoek trok na de eerste hap een wel erg teleurgesteld gezichtje, oeps!
Dat ziet er echt een ongelooflijk lekker hapje uit.
Bedankt! Het is ook echt lekker, en zo makkelijk!
Klinkt overheerlijk! Zal ik zeker eens als hapje maken!
Super! Keep me posted!