Een eenvoudig hapje om U tegen te zeggen… Opgeklopte geitenkaas met ham en meloen
Chavroux en bugles
De alom bekende Chavroux piramide vormt samen met bugles chips een hecht duo. Een lekker aperitief dat altijd smaakt. En waar je bovendien moeilijk van af kan blijven, of goed… ik alleszins. Bugles zonder geitenkaas… dat is als brood zonder beleg of een spaghetti zonder kaas, toch? Maar geitenkaas zonder bugles, dat kan dan weer helemaal perfect. Hapjes, ontbijt, brunch, lunch, avondeten… alles kan!
Om dat te bewijzen dook ik de keuken in voor kleine #chavrouxchallenge, een lekker cookamealtje met geitenkaas… klaar in maximum 10 minuten. Om te beginnen leerde mijn bezoekje aan de supermarkt, op zoek naar een Chavroux piramide, mij dat er meerdere smaken zijn in het gamma. (Oeps, blijkbaar al een tijdje hoor… maar gewoon nooit op gelet denk ik!) De Chavroux met bieslook en die met vijgen zijn zeker en vast de moeite om eens in je winkel karretje te leggen.
Deze lekkere en bovendien ook fancy glaasjes vragen amper werk. Een ideaal hapje voor een zonnige brunch, een gezellige bbq of een zomers diner!
Opgeklopte geitenkaas met ham en meloen
Voor 4 personen
(Evt 6 als je meerder hapjes serveert)
(Evt 6 als je meerder hapjes serveert)
150 g Piramide Geitenkaas Bieslook
75 g Griekse yoghurt
75 g Griekse yoghurt
1 tl honing
1 el olijfolie + extra voor de afwerking
1 el olijfolie + extra voor de afwerking
1/2 galiameloen
4 plakjes gedroogde ham (Ik gebruikte Ardense ham!)
4 plakjes gedroogde ham (Ik gebruikte Ardense ham!)
Peper en zout
12tal verse basilicum
12tal verse basilicum
extra: meloenbolletjeslepel aka pomme parisienne lepel (het kan ook met vierkantjes moest je dat niet hebben!)
- Doe de geitenkaas bieslook, Griekse yoghurt, honing en 1 el olijfolie in een keukenmachine
- Mix tot een gladde en romige massa
- Proef en kruid eventueel bij met peper en zout
- Verdeel in 4 glaasjes, zet in de koelkast tot gebruik
Tip: Dit kan je zelfs een dag op voorhand doen… voor als het échhhhht snel moet gaan! - Schep met een meloenbolletjeslepel minimaal 1é bolletjes uit de gehalveerde galiameloen
- Vul de opgeklopte geitenkaas aan met een plakje ham, moeloenbolletjes en verse badsilicum
- Werk af met peper, zout en een straaltje olijfolie
Conclusie: Je kan met de Chavroux-piramides echt zoveel meer dan ze op een bordje omdraaien en er chips bij serveren. En misschien nog belangrijker… dat kan nog steeds eenvoudig, snel én lekker!
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
LEKKERE SAMENWERKING MET CHAVROUX
www.ilovecheese.be