Het moet echt een grappig zicht zijn… Want we kruipen op de tafel, verplaatsen de borden, veranderen alles een paar keer van plaats en kruipen vervolgens weer onder de tafel. “Kan je nog even dat stukje pizza vasthouden? Beetje meer naar links? …”. Echt teamwork dus! Gelukkig is er nadien ruim de tijd om ook van alles te genieten!
Met veel ik veel plezier laat ik jullie mee genieten van dit originele hapje!
Mini perzik basilicum pizza’s
Voor ongeveer 9 stuks, klaar in een kleine 20 minuten
2 perziken of nectarines
1 pizzadeeg (uit de versafdeling)
Olijfolie
Bolletje mozzarella
Basilicum, 10-tal blaadjes
- Verwarm de oven voor op 250°C
- Snij de perzik in 2 en verwijder de pit
- Snij de perzik nu in dunne partjes
- Tijd nu om de perzikpartjes te grillen: Maak je grillpan goed warm en grill de partjs kort (+- 1 min) aan één kant. Zo krijgen ze een mooi patroon maar worden ze niet te gaar. Ze gaan nadien nog de oven in waar ze lekker zacht worden
- Verdeel de mozzarella in schijfjes
- Maak nu rondjes uit het pizzadeeg
FYI: Ik gebruikte een serveerring (diameter 7cm) maar je kan ook een glas gebruiken om de ronde vormpjes te maken - Plaats de minipizza’s op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bestrijk het deeg met olijfolie
- Leg nu op elke minipizza eerst een stukje mozzarella en nadien 2 partjes perzik
- Bak de pizzatjes nu ongeveer 10 minuten in de oven. De kaas moet gesmolten zijn en de korst heerlijk goudkrokant
- Snij ondertussen de basilicum in fijne reepjes
- Haal de minipizza’s uit de oven, bestrooi met de basilicum en serveer
Klinkt heerlijk hé?
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
———————————————————-