Een warme herinnering
Ik hou van eenvoudig eten. Van een avond boordevol hapjes. Van samen genieten en klinken op een mooi avond en nieuwe herinneringen. En dit cookamealtje is er eentje waar voor mij al mooie herinneringen aan kleven. Niet aan kerstmis, maar wel aan uitstapjes met met papa en mijn twee zussen. Mijn ouders zijn gescheiden, en zowat elke vakantie met mijn papa brachten we door aan zee (Wenduine). Op de planning stond dan steevast een uitstapje naar Brugge. Een wandeling door de stad, rondneuzen bij De Sleghte (een grote tweedehands boekenwinkel) en een beetje verderop lunchen in de Irish Pub… en raad eens wat we dan altijd bestelden? Juist ja, fried mushrooms… krokante champignons. Ze smaken exact zoals ik me herinner. Heerlijk.
Krokante champignons met aioli
Hapje voor 4 personen
Krokante champignonsÂ
500 g champignons
120 g bloem
3 eieren
120 g panko
1 tl lookpoeder
1 tl oregano
peper en zout
2 el olijfolie
- Maak de champignons schoon, snij de steeltjes kort en snij eventueel grote champignons doormidden
- Kruid de bloem met peper en zout, doe dit in een kommetje
- Kluts in een tweede kommetje de eieren
- Meng in een derde kommetje de panko met 1 tl lookpoeder en 1 tl oregano
- Haal de champignons door de bloem, vervolgens door het ei en dan door de panko – Zorg dat de champignons lang alle kanten bedekt zijn met de drie lagen
- Besprenkel de gepaneerde champignons met olijfolie
- Zet de gepaneerde champignons in het mandje van je airfryer
Tip: Je kan ze ook in een friteuse klaarmaken, bak ze dan in twee porties - Stel de tijd in op 12 minuten (200°C) en draai ze halverwege de tijd even om
- Bak de gepaneerde champignons knapperig bruin
aioli
1 ei
1 eigeel
1 el mosterd
1 el citroensap
3 tenen look
Peper en zout
200 ml zonnebloemolie
- Pel de look en doe die samen met het ei, de eierdooier, de mosterd, het citroensap in een hoge maatbeker
- Mix met een staafmixer tot een gladde massa
- Zet de mixer onderaan op de bodem, voeg beetje bij beetje de olie toe ga langzaam naar boven
- Blijf mixen tot je een dik romig geheel krijgt
- Proef en kruid bij met peper en zout
Genieten!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Recept in samenwerking european mushrooms, een campagne gefinancierd met steun van de Europese Unie. Ter info: De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Europees Uitvoerend Agentschap onderzoek (REA) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat.