Komkommerhummus
200 g kikkererwten (1 blik)
1 teentje look
2 takjes verse dille (+ extra als garnering)
2 tl citroensap
½ komkommer
½ tl zout
2 el olijfolie
2 tl tahini
peper
- Doe de kikkererwten in een zeef, spoel ze onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken
- Doe ze in de foodprocessor
- Was de komkommer en snij in blokjes
- Voeg toe aan de kikkererwten
- Voeg nu ook de andere ingrediënten toe
- Gebruik het hakmes en maal alles fijn tot een gladde massaTip: Vind je de dip te dik? Voeg dan een 1 el olijfolie extra toe.
Deze gezonde dip kan je ongeveer 4 dagen bewaren in de koelkast. Yummie als dip voor groentjes of brood, maar ook overheerlijk op je boterham! Probeer eens deze heerlijke tartine met komkommerhummus en gerookte zalm.
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Ik kocht gisteren gedroogde kikkererwten. Hoeveel heb je daarvan nodig? Want ik las op de verpakking dat ik het één nacht in water moest laten wellen.
En waar kan je tahini kopen?
Hoi! Gedroogde kikkererwten moet je inderdaad laten weken vooraf! Ik heb meestal altijd enkele blikken in huis, lekker handig ls je plots zin hebt in een hummus 😉 Tahini kan je gewoon in de supermarkt kopen, bij de uitheemse producten. Ik koop zelf mijne bij een plaatselijke Marrokaanse supermarkt, veel goedkoper en top kwaliteit!