Foodpairing
De bloemkroketjes waren het eerste geslaagde experiment voor de Jules Destrooper foodbloggerswedstrijd. (lees alles over de ze wedstrijd hier) Maar de opdracht was: “maak 3 recepten…”. Ik wou zeker een gerecht maken met het amandelbrood. Het pérfecte excuus om de verpakking van dit verslavend lekker koekje te openen vind je ook niet? Op www.foodparing.com vond ik al gauw een paar combinaties die ik wou maken.
En na een paar pogingen was een nieuw cookamealtje geboren: kaaspops met spek en amandelbrood. Vier hoofdingrediënten en verse kruiden. Slechts 7 simpele stappen om dit lekker hapje klaar te maken. En hopelijk is er maar 1 hap nodig om jullie te overtuigen 😉
Kaaspops met spek en amandelbrood
150 g geitenkaas
250 g roomkaas
2 el fijngehakte basilicum
Zwarte peper van de molen
6 plakjes gezouten spek
50 g amandelbrood
- Meng roomkaas, geitenkaas, en basilicum tot een gladde massa (ik gebruikte hiervoor een foodprocessor)
- Rol +- 12 balletjes van het mengsel
- Prik de balletjes op een lollystok
- Laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast
- Bak de spek krokant en laat afkoelen
- Verkruimel de spek samen met de koekjes in je foodprocessor
- Draai de pops door deze krokante mengeling en serveer
Tip: Laat bij zomerse temperaturen de pops ondersteboven staan, anders schuift je kaasbolletje naar beneden wanneer de kaas zachter wordt. (Zie foto)
Mmm! Klinkt overheerlijk!
Ajajaj, ik zie je comment nu pas! Bedankt voor het complimentje!