Virtuele apero
Een moment waar ik elke weer weer naar uit kijk: virtuele apero met onze liefste #framily (oh en het dagelijkse belletje met mijn mamie en tante én het wekelijkse gesprekje met papa en de zussen). Want virtueel aperitiefen dat is toch een weer beetje terug samen zijn he? En in tijde van #blijfinuwkot zijn die momenten meer dan waardevol!
Het concept ‘virtuele apero’ is heel eenvoudig. Alle vrienden nemen thuis een lekker drankje naar keuze. Oh, en hapjes natuurlijk. Want geen apero zonder hapjes! Dan even de gsm of laptop klaar zetten en inbellen op het videogesprek. Dat kan via skype / facetime / houseparty of eender welk ander kanaal. De volgende stappen zijn eenvoudig en net zoals bij een gewone apero: genieten van elkaars gezelschap, bijpraten, goed lachen en nog een glaasje bijschenken! Ok ok, het is lang niet hetzelfde. Soms valt het geluid weg of blijft het beeld even haperen. Maar zo lang het nodig is dat we allemaal in ons eigen kot blijven maken we er op deze manier met een big smile (as always) toch gewoon samen het beste van?
Heb jij het al getest, dat virtueel aperitieven?
Ik zou zeggen: plan een videogesprek met je liefste vrienden,
maak een portie hummus al tartufo, schenk een lekker glaasje…
en enjoyyyyyyyyyyyyy!
Hummus al tartufo
Ingrediënten (4 personen):
400 g kikkererwten (blik)
4 el tahini
1 teen look, gepeld
75 ml lauw water
2 el olijfolie
1 el citroensap
1/2 tl zout
1/2 tl komijn
Zwarte peper
Afwerking: 4 el geroosterde pijnboompitten + 4 el truffelolie (olijfolie al tartufo dus!)
- Spoel de kikkererwten
- Blend alle ingrediënten tot een gladde massa
- Proef en kruid eventueel bij met peper en zout
- Schep de hummus in een kommetje of diep bord
- Werk af met de geroosterde pijnboompitten en truffelolie
Serveertip: Lekker om te dippen met broodstengels, naanbrood of verse rauwe groenten.
Geniet van een heerlijke apero,
nog even virtueel met vrienden
maar hopelijk snel weer
dicht bij elkaar!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
#Zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van foodie én onderneemster Luna Trapani. Zij bracht eerder dit jaar een mooi kookboek uit boordevol Italiaanse plant based recepten! Onder het motto “steun Belgische ondernemers en #kooplokaal”, je kan haar boek ‘Plant based Italian’ (ENG/NL) ook in digitale versie aankopen, voor maar 15 euro!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Hummus heb ik al vaak uitgeprobeerd! En elke keer smaakte het geweldig! Deze kan je allemaal in verschillende smaken uitproberen. Dat maakt het niet meer eentonig!
Hummus is gewoon lekker in elke vorm. Ik kan dit echt vaak eten, omdat je deze in verschillende smaken kunt klaarmaken.
Helemaal mee akkoord! Wat is je favoriete hummus?