90g havermout
2 rijpe bananen
2 el chiazaad
1 tl pumpkin spice of kaneel
100 g noten (walnoten, cashewnoten, hazelnoten,…)
1 tl vanille extract
4 gedroogde dadels*
*Kan je perfect vervangen door een klein handjevol rozijntjes!
-
-
- Verwarm je oven op 180°C
- Start met de bananen, snij ze in grove stukken
- Pureer ze met behulp van je staafmixer
- Ontdoe de dadels van hun pit en snij ze fijne stukjes
- Hak de noten fijn
- Meng de bananenpuree met de andere ingrediënten
- Bekleed een bakvorm of ovenschaal (ongeveer 30 x 20) met bakpapier
- Giet het beslag in de vorm en druk stevig aan met de achterkant van een lepel
- Bak 30 minuten in je voorverwarmde oven
- Haal uit de oven en snij onmiddellijk in repen
-
Je kan deze repen 4 a 5 dagen (koel) bewaren!
En zo snoep ik nog dus nog geregeld van deze heerlijke snack terwijl ik op stap ben met mijn mooie Zori handtas!
De repen zijn erg lekker.. Echt een aanrader! Kun je deze ook in de diepvries bewaren?
Groet, Marije
Hoi Marije! Kan inderdaad. Wat leuk dat je de repen gemaakt hebt!