Dit gerecht maakt deel uit van de cookameal-feestmenu, speciaal voor jullie samengesteld met chef Jan. Een echte topchef die al ervaring opdeed in ’t Zilte,Oud Sluis en het Hof van Cleve. Ontdek hier de hele feestmenu!
Drie makkelijke en toch indrukwekkende hapjes, voor ieder wat wils. Eentje met vlees, eentje met vis en een derde vegetarisch. De recepten zijn telkens voor 4 personen en je kan ze al bijna volledig voorbereiden. Klink dus rustig mee met je gasten op een geweldige avond!
Sweet chilikoekjes – avocado – zure room
1 pakje Sweet Chili Aperitiefkoekjes
1 rijpe avocado
100 g zure room
Enkele stengels bieslook
Optioneel : Sambal
- Schil de avocado en verwijder de pit
- Snij het vruchtvlees in brunoise
Tip: ‘rooster’ de stukjes avocado kort met een bunsenbrandertje (zoals je dat bij crème brulée zou doen) - Doe de zure room in een spuitzak
- Schik de koekjes op een serveerschaal en zet telkens 3 ”toefjes” zure room op elk koekje
- Verdeel de blokjes avocado over de koekjes
- voeg eventueel bij elk koekje een heel klein beetje sambal toe
- Garneer met enkele stukjes bieslook
Bellota ham – pistache – dadels – munt
Handvol verse munt
50 g gepelde pistachenoten
50 g gedroogde ontpitte dadels
150 g Iberische Bellota-ham in dunne plakjes
- Versnipper de munt
- Hak de pistachenoten en de dadels fijn
- Meng met de munt
- Beleg telkens een plakje ham met een theelepel van het mengsel
- Rol op en schik de rolletjes op een bord om te serveren
Coquilles- zoete aardappel
8 coquilles
1 zoete aardappel
1 el witte wijnazijn
1 el olijfolie
- Schil de zoete aardappel
- Snij in hele fijne blokjes (brunoise)
- Kook in enkele minute beetgaar in gezouten water
- Giet af en meng de brunoise met de olie en azijn
- Dep de coquilles goed droog met keukenpapier
- Bak ze kort aan in een hete pan.
Tip: Bak de coquilles niet langer dan anderhalf tot twee minuten per kant, ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje rauw zijn vanbinnen. - Serveer de salade van zoete aardappel telkens met 2 coquilles
- Werk af met een draai peper van de molen
—————————————————————–
Nog op zoek naar andere hapjes? Probeer dan zeker:
Bloemkoolkroketjes
Erwtenpannenkoekjes met zalm
Oesters in gin-marinade
—————————————————————–
Prachtig servies van Serax – Food Sharing by Niels Datema
Alle ingrediënten zijn afkomstig uit het Delicieux –gamma van Lidl
2 Reacties