Matchday
Binnen een paar dagen is het zo ver, onze Rode Duivels nemen het op tegen Portugal. En hoewel ik niets van voetbal ken weet ik wel heel erg zeker dat het héél spannend zal worden. Wat denken jullie? Wat is jouw pronostiek? Spelen we Rolando naar huis of zal dit het einde worden van het EK voor België? Ik ga voor een 2 – 1 voor België! Duimen maar.
Maar goed, zondag (27/06/21) zitten er dus heel wat mensen voor het scherm gekluisterd… en daar hoort een hapje en een drankje bij, toch? Voor de gelegenheid maakte ik voor jullie een duivels hapje: lekkere gehaktballetjes in een pikant laagje saus!
Op zoek naar nog meer lekker om te serveren voor, tijdens en na de match? Check dan zeker de rubriek hapjes & snacks!
Duivelse gehaktballetjes
Voor +- 25 stuks
500g kippengehakt
1 teen look, fijngesnipperd
1 sjalot, fijngesnipperd
4 el paneermeel
1 tl paprikapoeder
Peper en zout
Lak:
75 g srirachasaus
20 g bruine suiker
¼ tl zout
Optioneel: ½ el chilipoeder
TIP: de saus is pikant, serveer ze dus apart voor gevoelige eters!
- Verwarm de oven op 200°C
- Snipper de look en de sjalot
- Doe het gehakt in een kom en doe er de gesnipperde sjalot en knoflook bij
- Kruid met paprikapoeder, peper en zout
- Voeg het paneelmeel toe en meng goed
- Rol ongeveer 25 gehaktballetjes van het gehakt
- Schik de gehaktballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bak de balletjes 20 minuten in je voorverwarmde oven, maak ondertussen de saus
- Doe de ingrediënten voor de saus in een pannetje
- Verwarm al roerend, tot de suiker volledig opgelost is
- Bestrijk de gehaktballetjes met de saus en zet ze nog 5 minuten terug in de oven
- Serveer met de rest van de saus als dip
En dan nu: GO DEVILS GO!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Klaargemaakt voor de rubriek Zondagse Kost in De Zondag.