Koken op kot
Wisten jullie dat ik uit een hele grote (en hele geweldige) familie kom? Mijn mama was de oudste van 12 kinderen. Jup, dat wil zeggen dat ze veel broers en zussen had… en dat wil vooral ook zeggen dat ik héél veel nichtjes en neefjes heb. Of beter gezegd ‘nichten en neven’ want nu bijna de helft verderstudeert kan ik die verkleinwoorden wel achterwege laten. We hebben elkaar (you know why) al een hele tijd niet meer gezien, maar ik ben trots op hen allemaal. Klinkt lekker melig, maar het is echt waar!
Twee van die top-nichten zitten samen op kot in Leuven. Dit academiejaar was er eentje helemaal anders dan anders maar amai wat werd ik steeds vrolijk van hun instagram-verhalen. Met de ganse bende werd er (in quarantaine, no worries) gekookt, gedanst, les gevolgd, geblokt, gelachen,… geweldig! En de kotgenotes hebben geluk! Want in het gebouw zit ook Celeste op kot. En die prettig gestoorde griet verwent iedereen en dus ook mijn nichtjes met homemade kotfood. Haar kot-kook avonturen kan je ook volgen via instagram via @vies_lekker_ of via www.vieslekker.be Hoe bangelijk is dat? Goooooo Cels, en groetjes aan Isa en Luca daar op kot!
Dit receptje voor bananenbrood met havermout is er eentje van haar, en het is nog echt vies lekker ook… enjoy!
Bananenbrood met havermout
3 bananen
2 eieren
30 g boter
150 g havermout
2 el suiker
1 tl kaneel
Snuifje zout
Handvol blauwe bessen (vers of diepvries)
Extra: Langwerpige cakevorm (20 cm) + bakpapier
- Verwarm je oven voor op 180°C
- Prak 2 bananen fijn
- Voeg al roerend een voor een de eieren toe
- Smelt de boter en meng onder het bananenmengsel
- Voeg havermout, suiker, kaneel en een snuifje zout toe
- Roer tot een homogeen beslag
- Schep de blauwe bessen erdoorheen
- Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm
- Schik bovenop het beslag een doormidden gesneden banaan
- Bak het bananenbrood 45 minuten in de voorverwarmde oven
Genieten maar!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Ziet er heerlijk uit!! ik volg je tegenwoordig ook op Instagram en kan e niet genoeg van krijgen!
Zo leuk om te lezen, bedankt!