Deze Week
De overbuurman van achteraan de 70 die mij een mailtje stuurt ‘Proficiat met uw recept in deze week – Groetjes uw overbuur’. Collega’s die trots komen vertellen dat ze ‘mij hebben uitgeknipt’. En mijn papa die mij belt dat hij aangesproken werd door vrienden over mijn lekkere recept. Het is echt ongelooflijk hoe veel mensen wekelijks de nieuwste editie van “Deze Week” doorbladeren. Nog zotter vind ik het hoe veel mensen mijn recept bekijken, bewaren en klaarmaken. Zot, en zalig!
Dit receptje voor bananenbrood met granaatappel was het receptje van vorige week, en het werd al uitgebreid getest en goedgekeurd! Het is dan ook de perfecte manier om rijpe bananen op te werken. Als ontbijt of gezond tussendoortje, bananenbrood smaakt altijd!
Bananenbrood met granaatappel
3 rijpe bananen
3 eieren
200 g havermout
120 ml plantaardige olie (bv kokosolie of arachideolie)
8 el agavesiroop
1 tl vanille extract
½ tl zout
Pitten van ½ granaatappel (of meer)
- Verwarm je oven op 175°C
- Mix de havermout fijn in je blender of keukenmachine
- Breek de eieren en doe ze bij in de blender
- Voeg alle ingrediënten, behalve de granaatappelpitten, toe
- Mix tot een gladde massa
- Spatel de granaatappelpitten onder het beslag
- Giet in een bakvorm, gebruik een siliconenvorm of gebruik een beetje bakspray tegen het plakken
- Bak 50 min in je voorverwarmde oven
- Prik even met een tandenstoker in het bananenbrood om te checken of het gaar is. Plakt er geen beslag aan? Dan is het brood klaar!
Tip: Bestrooi het bananenbrood voor het bakken met een mengsel van 2 el gesmolten kokosolie, 3 el havermout en 2 el fijngehakte noten voor een knapperige topping.
Maakte je zelf ook een cookamealtje klaar?
Aarzel dan niet om mij feedback te geven
of blij te maken met een leuke foto!
@cookameal #cookameal
Geniet!
x
Amylia
Dat geeft zo een fijn gevoel als mensen je recepten waarderen en echt proberen, beetje motivatie vind ik. En dit is er eentje die ik ook ga bewaren want hij ziet er heerlijk uit! Liefs X
Bedankt, wat fijn om te lezen. En effectief, de likes zijn leuk… Maar het zijn de reacties van mensen die mij echt een ongelofelijke drive geven!
Dit recept heb ik uit DW opgepikt. :°) Leek mij bijzonder fijn om eens te proberen. En mijn vinger heeft constant kleine beetjes van het beslag in mijn mond gestoken, lekker hoor. :°D
Na het bakken toch een vraagje : Klopt het dat dit een bodding-structuur heeft? Nat, ietwat papperig en zwaar. Op de foto leek het namelijk meer een cake-structuur, vandaar dat ik me afvroeg of het gelukt is. Op de foto is er een soort van korst rondom het brood, bij mij enkel vanboven, enig idee? En wat na het bakken? Laten afkoelen en in de koelkast? Hoe bewaar je dit en hoe lang is het houdbaar?
Thanks,
Ik kom vast terug voor meer (gezonde) receptjes.
Hoi!
Leuk dat je mijn blog dankzij DW ontdekt hebt, en natuurlijk nog leuker dat je al een cookamealtje hebt uitgetest!
Het bananenbrood heeft wel een beetje een ‘broodpudding’ strcutuur. Maar echt papperig zou toch niet mogen. natuurlijk hangt de baktijd altijd een klein beetje af van je oven en ook bijvoorbeeld van de grootte van je bananen. Wat je best doet is even testen met een tandenstoker of het brood gaar is. Even prikken en als er geen beslag meer aan plakt is ie gaar!
Ik bewaar het bananenbrood zelf niet in de koelkast. 3 dagen makkelijk te bewaren… en dan is ie op en bak je een nieuwe 😉
Groetjes en tot snel!