Speculaastruffels
500g speculaas
250g mascarpone
500g witte chocolade
- Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine of verkruimel ze zo fijn mogelijk
- Hou ongeveer een eetlepel van de kruimels apart om de truffels mee te versieren
- Roer de mascarpone beetje bij beetje door de rest van de speculaaskruimels
- Rol balletjes van het speculaasmengsel
- Schik de balletjes op een bord of schotel, bekleed met bakpapier
- Zet 15 minuten in de diepvriezer
- Smelt de witte chocolade au bain-marie
- Rol de speculaasballetjes door de chocolade tot ze helemaal bedekt zijn
- Haal ze uit de chocolade met een vork en laat ze iets uitdruipen
- Leg ze terug op het met bakpapier beklede bord
- Bestrooi de speculaastruffels met de rest van de speculaaskruimels
- Bewaar de speculaastruffels in de koelkast of diepvriezer
- Haal ze kort voor het serveren uit
Tip: Giet de eventueel overgebleven chocolade op een velletje bakpapier, versier met noten/granola/gedroogd fruit en laat opstijven in de koelkast. Zo kan je er achteraf nog van genieten!
#Zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Een recept van de lieve Kim uit Halen. Ik kreeg van haar een heel leuk mailtje en publiceerde dan ook met veel plezier haar lekkere gerecht inclusief een mooie quote in de krant: “Al van kleins af aan sta ik te experimenteren in de keuken. Kookkriebels die ik mee kreeg van mijn lieve moeke. Met haar stond ik tijdens vakanties steevast te koken en te bakken. Ondertussen geniet ik er zelf van om de tafel te vullen met lekkers en om vrienden en familie te verwennen. Een echte traditie is ondertussen onze ‘hapjesavond’, dan probeer ik heel wat nieuwe recepten en combinaties uit en proeven we samen van al het lekkers!”
De reactie van Kim op deze publicatie vat helemaal samen waarom ik elke week met zo zo zo veel plezier deze lezersrubriek maak!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Het is zeer lekker witte chocoladebavaroit met advocates herna
Joepie, zo leuk om te lezen! Hopelijk mah ik je nog vaker inspireren.
Hahaha een tasje koffie, in het goed Nederlands een kopje koffie. 😉 maar als limburgse begrijp ik je wel hoor hihi
Hoi Katrien, hihi… ik schrijf vanuit mijn hart 😉