Bewaren van zachte bewaarwafels
Het idee: bak een grote portie zachte bewaarwafels, laat ze afkoelen op een rooster en als je ze dan in een luchtdichte doos stopt kan je er dagenlang van genieten. De praktijk is meestal anders… Voor ze de kans krijgen om volledig af te koelen ‘verdwijnen’ er al enkele wafels, De wafels die de doos halen slinken zienderogen doorheen de dag… Ik heb absoluut geen idee hoe lang ze exact maximaal bewaren, want de doos is hier in een mum van tijd helemaal opgesmuld. #sorrynotsorry #wafelsfansinhuis
Hoe zit dat bij jullie? (Please zeg dat we niet de enigen zijn haha)
Zachte bewaarwafels
Goed voor 12 à 15 stuk
150 g suiker
150 g boter (kamertemperatuur)
2 eieren
250 g zelfrijzende bloem
Snuifje zout
1/2 tl vanille extract
100 ml melk
- Meng de suiker met de zachte boter en de eieren
- Meng er geleidelijk de bloem en het snuifje zout onder
- Voeg de melk en het vanille extract toe
- Meng tot een mooi, glad beslag
- Verwarm je wafelijzer op de hoogste stand
- Schep ongeveer twee eetlepels deeg per wafel in je wafelijzer*
- Bak de wafels goudbruin
- Laat de wafels afkoelen op een rooster
- Bewaar ze in een goed afgesloten doos, zo blijven ze zacht en vers
*Tip van Amylia: Ik gebruik hiervoor een ijsschep, het ideale formaat!
Goed, ik ga dan wafeltjes bakken hé!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
De Zondag
Dit gerechtje maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van lezeres Martina uit Temse. “Dit moet wel het simpelste bakrecept uit mijn collectie zijn…”, vertelt lezeres Martina over haar zachte bewaarwafels, “maar ik vind het zo leuk dat je met eenvoudige ingrediënten op één twee drie zo’n heerlijke traktatie kan klaarmaken. Bovendien is mijn jongste kleinzoon er helemaal gek op!”
Martina is een supertrotse oma, maar vooral ook een echt familiemens. “Twee dagen per week zorg ik voor mijn mama, Mitje. Meestal komt mijn dochter met de kleinkinderen dan op woensdagmiddag langs om samen te lunchen, echt genieten!”. De ideale zondag van Martina? Die brengt ze door met haar man: “Een fietstocht doen in de natuur met als afsluiter een gezellig terrasje… meer moet dat niet zijn”.
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!