Lokale producten en gepassioneerde vakmensen
LANT
LANT staat voor Lokaal, Ambacht, Natuurlijk, Traceerbaar. LANT Box is een tijdelijk project van topchef Syrco Bakker (en lieftallige wederhelft Charlotte natuurlijk!) om een helpende hand te bieden aan lokale producenten, boeren en gepassioneerde vakmensen. LANT staat voor Lokaal, Ambacht, Natuurlijk, Traceerbaar.
De laatste LANT-box bestellen kan HIER, tot zondagavondvanavond (26/04/20) om 22u. Geen tijd om te twijfelen dus! (Oh en ikzelf zou de box alleen al voor de Hierbas de las Dunas bestellen. Favoriete drankje hierzo! )
Warme brood- en appelpudding
Een recept voor deze warme brood- en appelpudding is er eentje van Jaclyn Kong, deze chef komt uit Singapore en deed bij verschillende toprestaurants ervaring op oa Oud Sluis, Pure C en The Jane. Nu is ze samen met Thijs Baert head chef in Blueness. Een restaurant dat heel hoog op mijn ‘must try’ lijstje staat!
Recept voor 2 personen (stevige portie)
2 eieren
65g suiker
een snuifje kaneel (optioneel)
1 Jonagold appel
100g gezouten boter
- Verwarm je oven op 170°C
- Klop de eieren met de suiker luchtig
- Voeg de melk toe en meng goed
- Scheur het brood in hapklare stukken en voeg toe aan het eiermengsel
- Was de appel, verwijder het klokhuis en snij in blokjes
- Smelt de boter in een pan met hoge rand of stoofpot
- Voeg de blokjes appel toe en roerbak zo’n 5 minuten op een zacht vuurtje
- Doe de appels bij het eiermengsel
- Kruid met een snuifje kaneel (optioneel)
- Giet het mengsel in een beboterde ovenschaal
- Bak 25 à 30 min in de voorverwarmde oven, tot de brood- en appelpudding bovenaan goudbruin kleurt
- Serveer warm, werk eventueel af met poedersuiker
Toegegeven, deze brood-en appelpudding is misschien wel
een klein beetje zondigen, maar vooral heel veel genieten.
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Super lekker!
Warme brood- en appelpudding.
Van de 100gr gezouten boter heb ik bijna niets gebruikt. Alleen een beetje om de appels te bakken. Waarom 100gr?
Hoi Maria, grappig… want die vraag had ik ook gesteld aan de chef ie dit recept opstelde. Volgens hem is het dan NOG lekkerder 😉