Imperial wedstrijd
Hoewel ik blij was dat ze bij Imperial aan mij dachten voor hun wedstrijd had ik toch besloten om niet deel te nemen. Het zijn drukke maanden en er blijft soms weinig tijd over om echt te koken waar ik zin in heb. Maar toen bestelden we een nieuwe boekenkast.
Wat heeft dat er nu mee te maken? Wel, een nieuwe kast wil zeggen dat de oude kast uitgeladen moet worden. (zie: uitgeladen en opgeruimd) Tussen een stapeltje oude kookboeken vond ik het teken dat ik gewoonweg wél moest meedoen aan deze foodblogger-challenge!
Dit kleine kookboekje ‘De nagerechten vervaardigd met Imperial producten’ werd uitgebracht door Imperial in 1935. Er staan geen foto’s in, enkel tekeningen. De teksten zijn geschreven in het oud Nederlands, geweldig. De inleiding: “Onze voornaamste produkten zijn bijzonder geschikt om de huisvrouw toe te laten eigenhandig eene menigte voortreffelijke nagerechten te bereiden.”
En zo ging ik dus aan de slag met dit unieke receptenboekje. Niet zo makkelijk als het lijkt. Maten worden zelden concreet aangegeven en de oventemperatuur of bereidingstijd was ook van weinig belang. Uiteindelijk wist ik toch een nagerechtje te pimpen. Als basis gebruikte ik natuurlijk het originele recept. Imperial pudding met wittewijnsaus werd zo Vanillepudding met bosbessen en munt-wijnsaus. Dit authentieke recept kreeg een frisse toets dankzij de munt en het verse fruit.
“Maak uw pudding zoals gewoonlijk. Bij het opdienen, omring hem met een witte wijnsaus, naar het volgende recept: Een glas witte wijn, snuifje vanilla-suiker, een dessertlepel Imperial Puddingpoeder, witte poedersuiker en twee eierdooiers. Versierd met gekonfijt fruit is het een uitstekend nagerecht.”
Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd wat jullie vinden van deze moderne versie!
We zullen zo afspreken:
Als jullie dit recept leuk vinden geef het dan een stem voor de Imperial Foodbloggerswedstrijd. Je kan er zelf een leuke prijs mee winnen want Imperial verloot een Kitchen Aid onder de stemmers! GO GO GO!
Vanillepudding met bosbessen en munt – wijnsaus
4 personen
Voor de pudding:
1 zakje Imperial Vanillepudding (50g puddingpoeder)
600 ml lactosevrije melk of rijstmelk
75 g suiker
Voor de munt-wijnsaus
200 ml witte wijn
5tal blaadjes verse munt
1 el poedersuiker
1 tl Imperial puddingpoeder
2 eierdooiers
extra: handvol bosbessen
- Meng het puddingpoeder met ongeveer 100 ml lactosevrije melk, tot er geen klonters meer over blijven
- Breng de rest van de melk met de suiker aan de kook
- Neem de pan van het vuur en giet er al roerend de puddingoplossing bij
- Laat de pudding nog een minuutje doorkoken, blijf ondertussen wel roeren
- Giet in mooie glazen of schaaltjes en laat afkoelen
- Breng de wijn samen met de muntblaadjes en de poedersuiker aan de kook
- Meng het puddingpoeder meng een heel klein beetje water
- Verwijder de muntblaadjes
- Voeg al roerend het opgeloste puddingpoeder toe aan de wijn
- Laat enkele minuten doorkoken
- Neem van het vuur en klop de eierdooiers door de saus (In de originele versie: “Voeg met veel voorzorgen de eierdooiers toe, steeds goed roerend”)
- Zet nog een minuutje terug op het vuur maar blijf roeren
- Serveer de puddingglaasjes met verse bosbessen en de warme saus
- Garneer met een blaadje munt
Hallo, hoe veel gr. poeder zit in 1 zakje Imperial Vanillepudding? Dit merk heb ik niet gezien in Nederland. Dank u. Yvonne
Hoi Yvonne, 50 g per pakje. bedankt voor de opmerking, ik vul het aan in het recept voor de duidelijkheid!