Yummie perziktaartje
Voor 4 kleine taartjes (ronde vormjes van 8 cm doosnede) of 2 iets grotere exemplaren (13cm)
125 g marsepein
1 ei
2 el zelfrijzende bloem
1 rijpe perzik
bloemsuiker
- Verwarm je oven op 180°C
- Breek de marsepein in kleine stukjes en doe hem in de mengkom
- Klop de marsepein op met de klopper tot hij zacht is
- Voeg het ei toe en klop in enkele minuten op tot een lichte massa
- Doe nu de 2 eetlepels bloem bij het mengsel
- Vet je vormpjes goed in en bestuif met een beetje bloem tegen het plakken
- Schep het deeg in de vormpjes
- Was de perzik en snij in dunne schijfjes
- Schik de schijfjes op de taartjes
- Bak de taartjes 25 minuten
- Laat ze afkoelen (moeilijkste stap)
- Een beetje bloemsuiker er over en genieten maar!
Ik serveerde dit yummie perziktaartje op een prachtig bord uit de Feeling for Serax collectie! www.serax.be
Mijn vriend is gek op marsepein en is volgende maand jarig. Deze zet ik op het to bake lijstje 🙂
Super, ik ben benieuwd! Er staan nog lekkere taartjes tussen de desserten 😉 wens hem een gelukkige verjaardag en veel bakplezier!
Laten afkoelen? Moet dat echt? Is inderdaad zo moeilijk :'( 😀
Nee, maar klinkt echt wel heerlijk. Nog nooit gedacht aan de combinatie marsepein in een taartje. Toch niet met fruit. Maar is iets wat er waarschijnlijk maar al te goed in zou gaan ^^
x Aurélie
MMMMMMmmmmmm lekkerrrrrrr