Een nieuw hoofdstuk vieren… met Pecan Pie
Vandaag vieren we de start van een nieuw hoofdstuk in ons leven, en sluiten we een prachtig hoofdstuk af. Na 10 heerlijke jaren verlaten wij ons huis in Borsbeek (bye bye keuken van mijn dromen) en gaan wij een nieuw avontuur aan.
We werken aan het huis van onze dromen in Wijnegem, en wonen tijdelijk in Wommelgem. Als alles goed loopt zouden we kerstmis volgend jaar kunnen vieren in onze nieuwe thuis. We gaan dus een spannende periode tegemoet. En de komende maanden geef ik jullie zeker en vast updates en een blik achter de schermen. Want hé, jullie gaan toch mee een nieuwe keuken kiezen hé?
Vieren doen wij het liefst met een glaasje én iets lekkers erbij. Bij deze: ik trakteer op een stukje (of althans toch een recept voor) Pecan Pie! Geniet er van.
Pecan Pie
Recept voor 6 à 8 personen
(afhankelijk van hoe’n grote snoepers jullie zijn en ook… met hoe veel mensen wil je deze taart delen natuurlijk? Haha!)
Taartdeeg:
90 g roomboter (kamertemperatuur)
20 g eigeel
20 ml volle melk
25 g kristalsuiker
175 g patentbloem
3 g zout
Vulling:
200 g pecannoten
3 eieren
65 g honing
65 g Luikse appel/perenstroop
30 g roomboter
60 g lichtbruine basterdsuiker
1 tl vanille extract
Toppings (optioneel) slagroom en extra pecannoten
Extra: 1 taartring/bakvorm +- 24 cm
- Meng de melk, het eigeel, de suiker en het zout door de zachte boter
- Kneed hier de bloem doorheen tot een stevig deeg
- Pak het deeg in met plastic folie en laat het enkele uren rusten in de koelkast
- Kneed het deeg voor gebruik tot het terug soepeler wordt
- Bestuif je werkblad met bloem
- Rol het deeg uit tot zo’n 3-4 mm dik
- Bekleed de ingevette bakvorm met het deeg
- Verwarm je oven op 180°C
- Klop voor de vulling de eieren los in een mengkom
- Voeg de honing, Luikse siroop, boter, suiker en het vanille extract toe
- Meng tot een egale vulling
- Hak de pecannoten fijn, hou er een 20tal apart om de taart te decoreren
- Verdeel de fijngehakte pecannoten over de taartbodem
- Giet de vulling op de taartbodem
- Werk af met de rest van de pecannoten
- Bak de taart ongeveer 35 minuten op 180°C
- Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur, al dan niet met een lepel slagroom
#Zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept dat ik kreeg van Jitte, een vrolijke meid van 16 die gek is op koken! Jitte: “Tijdens het weekend breng ik steeds heel wat tijd door in de keuken. Zondag is voor mij zo veel meer dan gewoon “bakdag”. Het is samen met vrienden en familie genieten van vers gebak, een lekkere tasje thee of koffie en urenlang bijpraten. Oh ik geniet altijd van al die fantastische, liefdevolle en hilarische verhalen wanneer we samen zijn. Zelf hou ik erg van zoetigheden, voor chocolade mag je mij altijd wakker maken. Deze variant van de bekende Amerikaanse taart ‘Pecan Pie’ is dan ook helemaal mijn ding.”
Jitte heeft ook een blog, en deelt haar lekkere en eenvoudige recepten graag met jullie. Oh en het draait vooral om lekkere koekjes, gebak en zoetigheden… I love it. Benieuwd wat zij allemaal in petto heeft? Ga dan zeker ook een kijkje nemen op haar instagrampagina en vergeet zeker niet op de knop ‘volgen’ te drukken!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!